понеделник, 1 юни 2020 г.

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С АРОМАТНИ ГОРСКИ ГЪБКИ

Вкусна вечеря за любимите Ви хора за не повече от 30 минути!
Ето как аз приготвям тази позната и любима на всички ни класика!


 ПРОДУКТИ:

Пилешко филе 500 гр.
Печурки или замразен микс "Горски гъби"  350-400гр./Лидъл/
масло 100гр.
брашно 2 с.л. равни
бульон от Манатарки 1бр.
сол и черен пипер на вкус
500 мл.вода
магданоз


Подправете пилешките филета  със сол и черен пипер на вкус.
Разтопете маслото в тиган на котлона, който е включен на средна степен.Сложете филетата в него, изпържете ги до златисто от двете страни и ги извадете в чиния.
В същата мазнина в тигана изсипете гъбите и стрийте и бульона също вътре.
Предпочитам да го готвя с гъбен микс от горски гъби, защото вътре има и манатарки и челадинки и още видове гъби, дето даже не им знам имената, но са страшно ароматни и ястието става уникално вкусно.
Пържете докато омекнат и добавете брашното  при тях. Разбърквайте постоянно около минута да се запържи брашното и след това без да спирате да бъркате сипете и водата.
Пак разбъркайте и върнете в тигана и пилешките филета.Похлюпете с капак и оставете ястието да къкри 20 минути на средна степен на котлона.
След това проверете с вилица месото, би трябвало да е ок, опитайте на вкус колко е осолил  бульона и подправете със сол и млян пипер.
 Готовото ястие поръсете с магданоз и е готово за хапване. 
Да Ви е сладко!
Сервирайте с домашно приготвено картофено пюре, а как да си го приготвите божествено вкусно може да видите тук 👉ТУК
Това е линк към кулинарната група, където първи ще виждате новите рецепти  може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  !
Гответе с любов,  хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.