понеделник, 29 юни 2020 г.

ВКУСНА СУПА ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗАСТРОЙКА

Колкото като малка не обичах супи, толкова сега умирам за тях!😀
Нищо особенно  не отличава тази, която ви представям сега, освен че тя е моята любима вариация за супа със свинско месо и е създадена по моя си вкус.
Рядко правя застройки на супи и ги предпочитам повече бистри, но точно на тази безумно добре и стои застройката и без нея ще напомня на Телешко варено.
Горещо Ви препоръчвам да си я сготвите, страшно вкусна е и за момент няма да съжалите, че сте ме послушали, когато я опитате.
Препоръчвам Ви да я сготвите със Свинско джоланче за оптимален вкус и резултат, но и с всякакво друго свинско месо става и в случая моята е със плешка, ето и рецептата:
ПРОДУКТИ:

500гр. Свинско месо
1глава лук
1 голям морков
1 червена чушка
4 средни картофа
2 колелца фиде
1 с.л.универсална подправка
1 с.л.чубрица
1/2 връзка магданоз 
сол на вкус
2яйца
1/2 кофичка кисело мляко 

Ако забелязахте олио не писах, защото свинското месо си е достатъчно мазно и си пуска перфектно количество мазнина и бульона си става страхотен.
Взимате по-голяма тенджера и слагате в нея месото заедно с нарязаните на ситно лук, морков и чушка, сипвате вода доволно количество, почти до горе, но не съвсем, за да не ви изкипи и я слагате на котлона с капак похлюпена.Когато заври, намалете на слаб огън да си къкри под капака около час и половина, докато месото се свари до положение да се разпада само, като го бутнеш.
Ако готвите с джолан почистете месото от кокала и го накъсайте на дребни късчета.
В тенджерата при врящия на котлона бульона сложете нарязаните на едри кубчета картофи и когато заври  стрийте  в супата и две колелца  хубаво фиде...винаги купувайте най-скъпото иначе става едно лепкаво и като каша, когато е от евтините. 
Подправете с универсалната подправка и с чубрицата, опитайте и ако е необходимо добавете  сол.Когато се сварят картофите, върнете месото в тенджерата, дръпнете я от котлона и поръсете със ситно нарязания магданоз.
Готова е, но трябва да изчакате 15-20 минути да поизстине преди да направите застройката, защото иначе ще се пресече.
Забърквате си две яйца с половин кофичка кисело мляко в една купа и с черпака  започвате да сипвате по-мъничко от бульона, който е в тенджерата в купата с киселото мляко и яйцата. Непрекъснато разбърквайте и така добавете 4-5 черпака бульон, а после пак без да спирате да бъркате изсипете получената застройка в тенджерата.
Поздравления, току-що си сготвихте божествена вкусна супичка!,😀 
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група, където първи ще виждате новите рецепти  може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  !
Гответе с любов,  хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖








и 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.