събота, 27 юни 2020 г.

ПАРТИ БУТЧЕТА НА BBQ


Направо ще се влюбите във вкуса на тия бутчета!
Като хапнете от тях и устата ви ще се напълни със слюнка, ще се настървите и няма да искате да се спрете докато не им видите сметката на всичките....!😀
Толкова са крехки, сочни, топящи се в устата и същевременно изпълнени с ароматите на подправките и любимия вкус  на месце на скара.
Татко е майстора на скарата в нашата фамилия открай време.😀
Пудри ги с нещо, кисне ги сума ти часове, после никой не пуска до скарата и сам си свещенодейства там и накрая, който хапне примира от наслада и моли за още..!😀
Това горе-долу е неговата рецепта, но преминала през изпълнението на Ленчето претърпя лекинки😀 промени и сега вкуса отиде в небесата наистина.. вярвайте ми и ги опитайте.
 Може да си я направите с всякакво друго месо, но у нас винаги тотален хит са били ребърцата на скара, ако искате заложете на тях на мен просто ми се ядяха пилешки бутчета на скара.
Забърквате всичко, което сега ще ви напиша в една купа и слагате месото вътре, а след това в хладилника поне за 2-3 часа може и цяла нощ.
После когато ги печете правете го на средно силна степен на котлона, ако използвате грил тиган, защото иначе отвън ще станат бързо, а вътре ще са сурови.Въртете месото често докато се пече. На слаб огън около десетина минути, въртейки ги често и отвсякъде  ще станат мозък и ще си оближете пръстите и в прекия и в преносния смисъл.....ма чисто пръстче няма да ви остане...!😀
ПРОДУКТИ:

Пилешки парти бутчета около 1кг.
4-5 с.л.тъмен соев сос
1 с.л мед
2 с.л.кетчуп
1 равна ч.л. кимион
1/4 ч.л.черен пипер
1 с.л.оцет
1/4 ч.л.джинджифил
1/4 ч.л.чесън на прах
мнооого малко сол, на върха на чаената лъжичка  

 За гарнитура Ви препоръчвам да им приготвите ей тези вкусни и супер лесни печени картофки, защото страхотно се връзват вкусовете им с всичко приготвено на скара.
Рецептата им може да видите тук👉КАРТОФКИ
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група, където първи ще виждате новите рецепти  може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  !
Гответе с любов,  хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.