неделя, 7 юни 2020 г.

КЮФТАЦИ С КАРТОФКИ НА ФУРНА

 
Сготвям Кюфтаци с картофки и у нас щастието е пълно...!!!
Властелина ги разпредели "по братски"...😀😀😀....за него горния ред за мене долния...!😀
 
Знаете че,ако има как да е по-лесно и бързо готвенето на нещо, ама да е без грам компромис във вкуса му,  аз сетя ли се, ще го опитам.
Е така ми хрумна да ги тествам днес вместо да пържа кюфтета, пък да пържа картофите,  казах си всичко в тавата и квото стане.
То пък стана и е много вкусно и много, мноого лесно и ще си умрете от кеф, като видитеколко лесно и бързо е да си ги сготвите и вие.

 ПРОДУКТИ:

1.5кг.картофи
1/4 ч.л.червен пипер
70зл.олио
200 мл.вода 
сол на вкус

За кюфтета:

500гр.хубава кайма
4 филийки хляб /тънки/
1 яйце
1 бакпулвер
сол на вкус
1 с.л.чубрица
1/3 ч.л.кимион
1/2 връ,зка магданоз
1/4 ч.л.черен пипер

Замесете  каймата по познатия начин и я оставете в хладилника за поне 3-4 часа, а може и цяла нощ.Просто, когато престои продуктите се смесват прекрасно и освобождават  вкусовете си.
Картофите обелете и нарежете, като за пържене, ама една идея по-дебели. Слохете ги в голямата тава от фурната и ги разстелете на един ред.Посолете ги сол, поръсете с червен пипер, полейте с олио, сипете и водата.
Вкарайте в загрята на 200 градуса фурна и печете 15 минути.
През това време си оформете кюфтетата, на мен ми излязоха 14 бройки, но то зависи от големината, която вие ще предпочетете.
След 15 минути извадете тавата и подреденте кюфтетата отгоре върху картофите.
Намалете градусите на 190 и върнете тавата във фурната.
Печете още около 35-40 минути, докато ви харесат на вид и ястието  добие  апетитен завършкен  вид.
Много са сочни и вкусни и картофките и кюфтетата.
Да Ви е сладко!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група, където първи ще виждате новите рецепти  може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  !
Гответе с любов,  хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.