Директно в ТОП 10 от всичките рецепти, които съм готвила досега го слагам този сладкиш!
Нещо уникално ....то пухкаво, то ароматно, то вкусно и като заядеш от него и няма спирка...!😀
За капак на цялата картинка е безумно лесен за приготвяне и ви гарантирам, че няма да си го направите само веднъж, рецептата е ТРЕПАЧ хора...направете си го, а ето я и нея.
ПРОДУКТИ:
125 грама меко масло
1 ч.ч. захар /чашата е от 200мл./
3 яйца
2 ч.ч. брашно /чашата е от 200мл./
1 пакетче бакпулвер
500гр.Малини
За трохите:
50 гр. меко масло
50 гр. захар
100 -120 гр. брашно
Първо си измийте малините и ги сложете в гевгир или сито, защото трябва да се отцедят много добре и почти да са сухи по възможност.
Пресейте си брашното и го смесете с бакпулвера.
В купа с миксера разбийте хубаво маслото със захарта.Без да спирате да бъркате добавяйте едно по едно всяко яйце и след като го поеме сместа слагайте следващото.
Продължете да бъркате и на части сипете в купата и пресятото брашно с бакпулвера.
Взимате тава около 30см. диаметър и сложете в нея хартия за печене.
Изсипете цялата смес в нея, подравнете я и отгоре една по една подредете малините една до друга.
В празната купа си сложете съставките за трохите.
Бъркайки и стривайки с вилица по стените на купата си направете трохите.Брашното е около 100-120 гр.затова сложете първо 100гр. и вие ще го усетите дали да добавите още, за да станат трохите или ви се получават и не е нужно.
Посипете ги отгоре върху малините да покрият целия сладкиш.
Вкарайте в загрята на 180 градуса фурна и печете около час, а когато го извадите го поръсете с пудра захар Много ще Ви хареса!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група, където първи ще виждате новите рецепти може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК !
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.