Безумно лесна и супер вкусна лятна рецепта!😀
Аз видната месарка да ви го казвам, значи съм силно впечатлена от резултата и трябва да си я сготвите и вие спешно!😀
Ухае на България, ухае на пресните зеленчуци от градината на баба, ухае на подправки и аромата ще превземе цялата ви къща, докато е още във фурната...!
Неправете топъл, домашен хляб, както направих аз, за да е пълна насладата ....лелеее какво топене, какво чудо беше, какъв кеф!😀
Ето рецептата:
ПРОДУКТИ:
около 1кг.картофи
3 зелени чушки
2 червени чушки
2-3 моркова
2 глави лук
4 скилидки чесън
2 големи хубави, сочни домата
1 с.л.универсална подправка или 2 зеленчукови бульона
1 с.л.чубрица
1 ч.л.червен пипер
20 зърна черен пипер
2 дафинови листа
100мл.олио
1 връзка магданоз
сол на вкус
2 с.л.брашно
вода
1-2 люти чушки по желание
Взимате си една хубава, голяма тава и започвате да я пълните с нарязаните зеленчуци.
Картофите на едро, морковите на дебели кръгчета, чушките и доматите на едри парчеета.
Всяка скилидка чесън на 2, на 3, а лука, като за готвене.Добавяте в тавата и абсолютно всички подправки, без магданоза.
Разбърквате всичко добре и наливате вода да покрие зеленчуците, та и над тях колкото позволява тавата, но пък и не прекалявайте, че ще ви изкипи при печенето.
Завийте тавата с фолио и я сложете във фурната включена на 180-190 градуса.Печете 1 час и развийте фолиото, ако искате да ви е по сочно и течно го оставете така, но ако искате да е запечено го върнете във фурната за още 10-15 минути на максимални градуси , докато хване коричка и ви хареса.
Готовото ястия поръсете обилно с прясно нарязания магданоз и сервирайте!
А е така със сурова наденички за гарнитурка, положението е просто едно малко вълшебство!😀
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група, където първи ще виждате новите рецепти може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК !
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.