събота, 25 юли 2020 г.

РЕТРО МАСЛЕНКИ


Това са Масленките, които си купувах голямото междучасие от лафката в училище...!😀
Много са вкусни и супер лесни и бързи да си ги приготвите, а и икономични, защото в тях има точно четири продукта...ето рецептата!
ПРОДУКТИ:

1 чаша мека свинска мас /всичко мерите с чаша от 200мл./
1и 1/2 чаша пудра захар + 1/2 чаша за поръсване отгоре
3 чаши брашно
2 ванилии

В купа разбъркайте меката мас заедно с пудрата захар и ванилията.
След това продължете да бъркате и добавяйте на части брашното, докато оформите хубава топка тесто.
Сложете лист хартия в правоъгълна тава и изсипете тестото в нея.Аз използвах голямата тава на фурната, защото приготвих две дози, че са толкова вкусни, че изчезват за норматив.
С ръце разплескайте тестото из цялата тава и после с лъжица хубаво го подравнете да е гладко отгоре.Нарежете на квадратчета и с вилица направете вълнички върху всяка масленка.
Ако искате си направете други форми, като разточите кора и ги изрежете с формички или пък оваляйте топчета, избора е ваш.
Вкарайте в загрята на 150 градуса фурна и печете около 12-15 минути, не трябва да порозовяват. 
Ако правите две дози заедно времето за печене е около 20-25 минути на 150 градуса, но аз ви съветвам да си правите по една на два пъти....много  мъчително се работеше с двете накуп и няма да ги правя заедно вече.
Още докато са топли ги поръсете богато с пудра захар, изчакайте да изстинат хубаво и да се стегнат и тогава сервирайте...готови са за хапване!😀
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група, където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми, така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
 
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.