Днес по "ИКОНТЪ" 😀 от Силистра дойде скъп дар от Свилена Жечева, домашно кисело мляко и веднага получих вдъхновение за чистак нова, новеничка рецепта!😀
.Сега я дегустирахме и е супер.....все едно ядете кебапчета вградени в баница!😀
голям кеф беше комбинацията с двете, мерси за насладата с която ни дари мила!💞😀
Ето и рецептата:
ПРОДУКТИ:
1 пакет фини точени кори
1/2 кг.кайма
1 ч.л.кимион
1/3 ч.л черен пипер
1/2 връзка магданоз
350 мл.газирана вода
Сол ва вкус
100 мл. олио
Изпържете хубаво каймата в тиган с олиото и я овкусете със солта, пипера, камиона и магданоза накрая.
Взимате кръгла тава с 30см.диаметър, намазвате дъното с олио и започвате да си редите в нея една по една корите, като първо сложете две на дъното една върху друга, след това редувайте само по една. Стърчащите краищат загръщайте навътре, а между всяка кора разпределяйте от плънката.
Най-отгоре завършвате с две кори една върху друга загърнати навътре.
Сега ви предстои най-сложното😀...да нарежете баницата на хапки.Взимате много остър нож и режете хубаво, до долу да сте сигурни, че е отрязано хубаво, а след това залейте баницата с газираната вода и разклатете тавата корите да попият навсякъде и да няма сух участък.
Слагате да се пече в загрята на 190 градуса фурна и печен около половин час до апетитен златисто-кафяв загар!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група, където първи ще виждате новите рецепти може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК !
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.