Палачинки, кашкавал, Пармезан, крема сирене и пилешки бутчета....само като прочетете съставките и вече усещате, че ще е вкусно...!
Исках нов прочит на солените палачинки, които обичам не по-малко от сладките, исках да не са скучни и фантазията ми роди това отрече!😀
И наистина стана едно уникално по рода си ястие, което трябва да опитате.
Приготвянето му отнема време и си е играчка, но вярвайте ми крайния резултат си заслужава усилието....просто не е за всеки ден, а може би за уикенда, когато сте по-свободни.
Вкуса му ще очарова всеки, които нагостите с него...гарантирам, а ето и рецептата:
ПРОДУКТИ:
15-20 палачинки /рецептата за тях оставям на вашия избор, моите са по рецептата за Дантелените катми и може да я видите тук👉 ДАНТЕЛЕНИ КАТМИ /
2 пилешки бутчета
3 пакетчета крема сирене
200гр.кашкавал
200гр.Пармезан
3 скилидки чесън
100мл.течна сметана
1/4 ч.л.черен пипер
1 бурканче овкусен готов доматен сос 400мл./ моя беше зеленчуков/
30гр.масло
Сварете бутчетата, а след това ги обезкостете и накъсайте на ситни парченца.
Настъргайте в купа и смесете кашкавала с Пармезана, а след това отделете половината настрана за по-късно.
Ако искате направете рецептата само с кашкавал, но аз сложих Пармезан първо защото даде уникален и неподражаем аромат на ястието, и второ защото го имах в хладилника.
В половината стърготини, които останаха в купата сложете крема сиренето, сметаната, парченцата пиле, пресовайте чесъна и овкусете с черния пипер Разбъркайте всичко добре и започнете да мажете една по една палачинките с нея, а след това ги прегъвайте на четри и подреждайте в тавичка, като ги поставяйте с ъгъла нагоре.
Когато запълните тавата, полейте ги отгоре с доматения сос и поръсете навсякъде с кашкавала, който си отделихте.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!
Исках нов прочит на солените палачинки, които обичам не по-малко от сладките, исках да не са скучни и фантазията ми роди това отрече!😀
И наистина стана едно уникално по рода си ястие, което трябва да опитате.
Приготвянето му отнема време и си е играчка, но вярвайте ми крайния резултат си заслужава усилието....просто не е за всеки ден, а може би за уикенда, когато сте по-свободни.
Вкуса му ще очарова всеки, които нагостите с него...гарантирам, а ето и рецептата:
ПРОДУКТИ:
15-20 палачинки /рецептата за тях оставям на вашия избор, моите са по рецептата за Дантелените катми и може да я видите тук👉 ДАНТЕЛЕНИ КАТМИ /
2 пилешки бутчета
3 пакетчета крема сирене
200гр.кашкавал
200гр.Пармезан
3 скилидки чесън
100мл.течна сметана
1/4 ч.л.черен пипер
1 бурканче овкусен готов доматен сос 400мл./ моя беше зеленчуков/
30гр.масло
Сварете бутчетата, а след това ги обезкостете и накъсайте на ситни парченца.
Настъргайте в купа и смесете кашкавала с Пармезана, а след това отделете половината настрана за по-късно.
Ако искате направете рецептата само с кашкавал, но аз сложих Пармезан първо защото даде уникален и неподражаем аромат на ястието, и второ защото го имах в хладилника.
В половината стърготини, които останаха в купата сложете крема сиренето, сметаната, парченцата пиле, пресовайте чесъна и овкусете с черния пипер Разбъркайте всичко добре и започнете да мажете една по една палачинките с нея, а след това ги прегъвайте на четри и подреждайте в тавичка, като ги поставяйте с ъгъла нагоре.
Когато запълните тавата, полейте ги отгоре с доматения сос и поръсете навсякъде с кашкавала, който си отделихте.
Разпръснете малки парченца масло отгоре и вкарайте да се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути до апетитен златисто-кафяв цвят на ястието.
След като го извадите поръсете с магданоз за свежест, а ако имате пресен босилек най-добре...сложете от него!😀
Да Ви е сладко!Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.