То това не е просто Пърленка, това е произведение на изкуството!😀
Безумно вкусни....по-хубави никога не съм опитвала и съм сигурна, че и вие няма да сте.
Ухаят на масло, отвътре стоят на пластове и са напълнени със сирене и кашкавал.
Всичко, което Ви трябва, когато си ги приготвите е един голям, сочен и сладък домат и ще си похапнете царски.
Всеки, който ги опита ще се влюби в тях и гарантирам, че много скоро ще ги приготвите отново.С лекота ще се превърнат в любима рецепта на семействата ви, затова няма да губя повече време да ви убеждавам, а направо ще напиша рецептата.😀
ПРОДУКТИ:
500гр.брашно
200мл.пр.мляко
200мл.вода
2 с.л.грис
1 ч.л.захар
1/2 ч.л.сол
1/4 ч.л.суха мая
250гр.сирене
150гр.кашкавал
50 гр.масло
В купа сложете сухите съставки - пресятото брашно, грис, мая, сол и захар.
Направете кладенче и налейте вътре млякото и водата, нека бъдат хладки.Замесете тестото, като го месете около 15 минути.Ако продължава да лепне след това, измийте си ръцете и си сипете малко олио на тях и тогава с мазните ръце оформете тестото на топка.Оставете го в купата, покрита с фолио за 1 час да втаса.
След това го разделете на 8 равни части и ги оформете на топки.Покрийте ги с кърпа да втасат отново за 15 минути, а вие си разтопете маслото в някакъв съд.
В друг настъргайте сиренето и кашкавала и ги разбъркайте. Разделете си плънката на 4 равни части.
От цялата доза ще получите 4 пърленки, а една пърленка се прави с две от топките с тесто.
С намазани с масло ръце хващате една топка и започвате да я разтегляте колкото се може повече. То става много лесно, защото самото тесто е такова, че се подава и накъдето го бутнеш, натам отива.Намажете с масло разтегленото тесто и в средата на купчина сложете едната четвъртина от плънката сирене и кашкавал.Свийте на пакетче, като на всяко свиване мажете с масло.Разтеглете следващата топка тесто по същия начин, както първата, а в средата и поставете сгънатото пакетче, което направихте.
Пак мажейки с масло на всяка свивка, сгънете, като пакетче и оставете за малко настрана.
Направете по абсолютно същия начин и другите 3 пърленки и реално ще получите 4 пакетчета.
Сложете тиган на котлона да загрява на средна степен, да не е на силно задължително, а вие вземете едно от пакетчата и притискайки го лекичко с ръце отгоре го разтеглете до положение колкото ви е големината на тигана.
Слагате в тигана и печете.Става много бързо, въртете често страните, докато загара и от двете страни ви хареса и е готова.Жестоки саааа!😀
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Безумно вкусни....по-хубави никога не съм опитвала и съм сигурна, че и вие няма да сте.
Ухаят на масло, отвътре стоят на пластове и са напълнени със сирене и кашкавал.
Всичко, което Ви трябва, когато си ги приготвите е един голям, сочен и сладък домат и ще си похапнете царски.
Всеки, който ги опита ще се влюби в тях и гарантирам, че много скоро ще ги приготвите отново.С лекота ще се превърнат в любима рецепта на семействата ви, затова няма да губя повече време да ви убеждавам, а направо ще напиша рецептата.😀
ПРОДУКТИ:
500гр.брашно
200мл.пр.мляко
200мл.вода
2 с.л.грис
1 ч.л.захар
1/2 ч.л.сол
1/4 ч.л.суха мая
250гр.сирене
150гр.кашкавал
50 гр.масло
В купа сложете сухите съставки - пресятото брашно, грис, мая, сол и захар.
Направете кладенче и налейте вътре млякото и водата, нека бъдат хладки.Замесете тестото, като го месете около 15 минути.Ако продължава да лепне след това, измийте си ръцете и си сипете малко олио на тях и тогава с мазните ръце оформете тестото на топка.Оставете го в купата, покрита с фолио за 1 час да втаса.
След това го разделете на 8 равни части и ги оформете на топки.Покрийте ги с кърпа да втасат отново за 15 минути, а вие си разтопете маслото в някакъв съд.
В друг настъргайте сиренето и кашкавала и ги разбъркайте. Разделете си плънката на 4 равни части.
От цялата доза ще получите 4 пърленки, а една пърленка се прави с две от топките с тесто.
С намазани с масло ръце хващате една топка и започвате да я разтегляте колкото се може повече. То става много лесно, защото самото тесто е такова, че се подава и накъдето го бутнеш, натам отива.Намажете с масло разтегленото тесто и в средата на купчина сложете едната четвъртина от плънката сирене и кашкавал.Свийте на пакетче, като на всяко свиване мажете с масло.Разтеглете следващата топка тесто по същия начин, както първата, а в средата и поставете сгънатото пакетче, което направихте.
Пак мажейки с масло на всяка свивка, сгънете, като пакетче и оставете за малко настрана.
Направете по абсолютно същия начин и другите 3 пърленки и реално ще получите 4 пакетчета.
Сложете тиган на котлона да загрява на средна степен, да не е на силно задължително, а вие вземете едно от пакетчата и притискайки го лекичко с ръце отгоре го разтеглете до положение колкото ви е големината на тигана.
Слагате в тигана и печете.Става много бързо, въртете често страните, докато загара и от двете страни ви хареса и е готова.Жестоки саааа!😀
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.