сряда, 12 август 2020 г.

БИСКВИТЕНО РУЛО

Спомних си днес  за това любимо от детството ми руло, което ми правеха обикновено за следобедна закуска и веднага го приготвих.
Най-вероятно и на вас са ви го правили бабите и майките ви, но гаранция и вие, като мен сте го позабравили, а е толкова лесно и вкусно, че е грехота да не възродим хубавата рецепта и да започнем  да го приготвяме по-честичко.
Точно затова написах и качих рецептата в сайта, за да се съхрани.
Нека я има ...не толкова като рецепта, а по-скоро като идея и напомняне.
Всичко, което Ви трябва е някакви хубави маслени бисквити, масло, някакво любимо сладко или конфитюр, а в моя случай беше обожавания Шипков мармалад "Детски спомен" и богато количество смлени орехи.
Мажете масло, върху него сладко, после бисквитка и така докато свърши пакетчето с бисквити.Слепвате да се получи "салам", а цялата процедура я правете върху по-голям лист хартия за печене.
Замажете страните на салама и посипете отгоре богато количество орехи и като си помагате с хартията, търкаляйте напред-назад салама, докато полепи орехите навсякъде по страните си.
Завийте после, както е в самата хартия  на стегнато руло и сложете в камерата за два-три часа.То няма да замръзне, но ще стегне добре, ще стане стабилно и после с остър нож ще го нарежете  много лесно.
Режете леко на диагонал, за да получите шарките на различните пластове!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.