събота, 31 август 2019 г.

ПИЛЕ СЪС ЗЕЛЕ НА ФУРНА

В търсене на перфектния вкус , днес сготвих една позната и обичана класика "Пиле със зеле".
 Инжектирах и ОГРОМНО ☺количество ЛЮБОВ 💞и улесних рецептата до максимум,като направих  целия процес по сготвянето изцяло във фурната,демек ☺ няма да миете още една тенджера,защото нищо не е варено предварително .
Така ,както го приготвих вярвайте ми вкуса и армата  отидоха в небесата....ястието е напълно здравословно,защото в тази тавичка няма абсолютно нищо,което да е вредно ,нито пък да се пълнее от него .
Опитайте  вярвам , че ще ви хареса.....ядеш и ревеш ...! ☺

ПРОДУКТИ :

1хубаво пиле около 1,5кг.
1средна зелка
2 моркова
2големи домата
20 зърна черен пипер
1ч.л.червен пипер
3-4 дафинови листа
50мл.олио
сол на вкус

Не случайно горе написах пилето да е хубаво ...няма перфектен вкус с кофти продукти,за да е вкусно трябва качество ..вижте снимката,ето затова говоря...красота !☺
Измивате и нарязвате пилето на порции.
Взимате най-голямата тава,която имате и подредете мръвките в нея ,посолете ги ,полейте ги с олиото и сипете вода да ги покрие напълно.
Вкарайте във фурната на 160-170 градуса за 30 минути .Не трябва да се пече,а    само леко да се обевари месото ,а вие през това време си нарежете зелето,морковите и доматиге .
Извадете месото в чиния ,завийте го с фолио да не изстива ,а при бульона в тавата сложете зелето,морковиге,доматите ,двата вида пипер ,дафиновия лист,сол на вкус и разбъркайте всичко много хубаво.
Долейте още малко вода..1чаша . Върнете във фурната на 200 градуса за около половин и когато видите,че зелето е слегнало извадете тавата и разпределете мръвките из нея.Допечете ястието на 200 градуса за около 30-40 минути до апегитен златисто-кафяв вид .
Лесно и адски вкусно....сгответе си го така и си хапнете сладко,сладко.... !☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.