Казах си...картофена яхния ...вкусно....печено агнешко ,още по-вкусно ,а ако взема и ги събера и двете заедно накуп какво ли ще се получи ...?☺
А ако за капак на експеримента ,защото последните дни в Русе е убийствена жега...почти 40 градуса и грам не ми се седи до котлоните ,та взема да не го сготвя на тенджера ,както традиционно се готви яхнията ,а го хакна във фурната как ли ще бъде....? ☺
Отговора на всички мои въпроси е в тази прекрасна чинийка,която виждате и той е много,мноооого вкусен.Ако не ми беше толкова жега да умеся и едно домашно хлебче ,за да може да топкаме във вкусното сосче , щастието щеше да е пълно ,но пък вие го направете ,ако искате .Божествен български роден вкус и аромат ,ей това е основното описание на тая гозба родена от комбинацията на агнешко печено,картофки,домати,зелена чушка,чубрица,магданоз и т.н......сгответе си я няма да съжалявате в никакъв случай !
ПРОДУКТИ :
Агнешка плешка около 1,5 кг.
1 кг.картофи
2 домата
2 зелени чушки
1 голяма глава лук или 1 връзка пресен лук още по-хубаво
60-70 мл.олио
2-3 дафинови листа
20 зърна черен пипер
1 с.л.чубрица
1 ч.л.чевен пипер
2с.л.брашно
сол на вкус
Измийте месото ,сложете го в тава ,полейте го отвсякъде с олиото и го посолете навсякъде втривайки с ръце .Сипете вода да покрие месото,завийте тавата с фолио и сложете фъв фурната на 220 градуса за половин час,а след това намалете градусите на 160 и печете още 2,5 часа.
Пригответе си картофите , обелени и нарязани на едро, обелете и нарежете доматете на едро ,зелените чушки също на едро,лука на дребно.
Извадете опеченото месо в чиния и го завийте пак с фолиото ,а в тавата при соса от печеното сложете всички зеленчуци,които нарязахте плюс дафиновите листа,черния и червения пипер,чубрицата,брашното и сол на вкус. Разбъркайте всичко хубаво ,долейте вода да покрие продуктите и сложете във фурната на 220 градуса.След 30 минути разбъркайте и ако видите,че картофите са омекнали,а соса е тръгнал да се сгъстява ,разбутайте малко и сложете и месото в тавата ,а когато го сложите го облейте със соса с лъжица .Върнете ястието във фурната да се досготви още 15-20 минути и да се обединят вкусовете на всички продукти .
Сервирайте с пресно нарязан магданоз и да ви е сладко ,а ма мноооооого е вкусно !☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖
А ако за капак на експеримента ,защото последните дни в Русе е убийствена жега...почти 40 градуса и грам не ми се седи до котлоните ,та взема да не го сготвя на тенджера ,както традиционно се готви яхнията ,а го хакна във фурната как ли ще бъде....? ☺
Отговора на всички мои въпроси е в тази прекрасна чинийка,която виждате и той е много,мноооого вкусен.Ако не ми беше толкова жега да умеся и едно домашно хлебче ,за да може да топкаме във вкусното сосче , щастието щеше да е пълно ,но пък вие го направете ,ако искате .Божествен български роден вкус и аромат ,ей това е основното описание на тая гозба родена от комбинацията на агнешко печено,картофки,домати,зелена чушка,чубрица,магданоз и т.н......сгответе си я няма да съжалявате в никакъв случай !
ПРОДУКТИ :
Агнешка плешка около 1,5 кг.
1 кг.картофи
2 домата
2 зелени чушки
1 голяма глава лук или 1 връзка пресен лук още по-хубаво
60-70 мл.олио
2-3 дафинови листа
20 зърна черен пипер
1 с.л.чубрица
1 ч.л.чевен пипер
2с.л.брашно
сол на вкус
Измийте месото ,сложете го в тава ,полейте го отвсякъде с олиото и го посолете навсякъде втривайки с ръце .Сипете вода да покрие месото,завийте тавата с фолио и сложете фъв фурната на 220 градуса за половин час,а след това намалете градусите на 160 и печете още 2,5 часа.
Пригответе си картофите , обелени и нарязани на едро, обелете и нарежете доматете на едро ,зелените чушки също на едро,лука на дребно.
Извадете опеченото месо в чиния и го завийте пак с фолиото ,а в тавата при соса от печеното сложете всички зеленчуци,които нарязахте плюс дафиновите листа,черния и червения пипер,чубрицата,брашното и сол на вкус. Разбъркайте всичко хубаво ,долейте вода да покрие продуктите и сложете във фурната на 220 градуса.След 30 минути разбъркайте и ако видите,че картофите са омекнали,а соса е тръгнал да се сгъстява ,разбутайте малко и сложете и месото в тавата ,а когато го сложите го облейте със соса с лъжица .Върнете ястието във фурната да се досготви още 15-20 минути и да се обединят вкусовете на всички продукти .
Сервирайте с пресно нарязан магданоз и да ви е сладко ,а ма мноооооого е вкусно !☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.