събота, 24 август 2019 г.

БОНБОНЧЕТАТА НА ДИМЧО

Така си им вика Димчо и така и ще се казва  рецептата .
Абсолютно винаги ги има в нашия хладилник и свършат ли се прави  нова доза незабавно.
Аз не си падам много по лютото,но има ястия , които просто не вървят без люто чушленце,като бобеца например и тогава и аз си хапвам от бонбончетата ....охкам,пъшкам,горя се,люти ми , а ма пусто много са вкусни и ми се искат..!
ПРОДУКТИ :

500гр.люти чушленца
1голям морков
1голяма глава чесън
1лимон
1връзка копър
1връзка магданоз
1ч.л.сол
1ч.л.захар
1с.л.мед
200мл.олио
2 с.л.оцет
Измийте чушлетата и ги подсушете хубаво на кухненска хартия.
Нарежете матданоза,копъра и скилидките чесън ,а моркова го настържете на едро ренде .
Сложете ги в купа .Срежете лимона на две,изстискайте му сока в купата и сложете и корите от изстисканите лимони  в купата да засилят още  аромата на цитрус в сместа  Добавете солта,захарта,мед,олио  и оцет.
Разбъркайте и опитайте на вкус .Ако нещо липсва по вашия вкус добавете си го .
В грил тигана си напукайте чушленцата ,но не ги препичайте много .Въртете ги често от в.сички страни .Стават много бързо .
Изчакайте 5 минути да изстинат и ги сложете в маринатата.Разбъркайте хубаво и сложете купата за 2-3 часа в хладилника,за да се накиснат хубаво и да се обединят вкусовете ,а след това прехвърлете в кутии с капаци и върнете в хладилника.
Ако искате може да си ги сипете в малки бурканчета и да ги стерилизирате ,но аз не го правя ,а си ги съхранявам в хладилника в кутии и месеци може да изкарат така и нищо им няма ,въпреки че в нас изчезват супер бързо,защото Димчо ги опустошава за нула време....а ма с всичко  каквото си помислите  ги яде.... бонбончетата му вкусни ....!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.