петък, 9 август 2019 г.

БАНИЦА С ЛИМОНАДА


  Сещам се за един мнооого стар виц...!☺
Сядат едни в едно кафе ...поръчват си на сервитьора  и разговора е следният ...☺
-Едно лимону и 6 чаши ...☺
А ма вие сте 7....☺
Яз,че муам от шишето ....😆😆😆
Започнах с този виц ,за да ви настроя на тема лимонада ,тъй като баницата,която ви представям сега е мнооого вкусна ,много бърза и лесна за изпълнение ,супер пухкава и с лимонада.
Рецептата ще допадне на хора,които обичат да мешат вкусовете сладко и солено ,въпреки че соленото преобладава ,като вкус  може би в съотношение 70 към 30 в полза на соленото....сладкия вкус е по-скоро остатъчен привкус  на сладост с лек аромат на лимонада. На мен тази комбинация  много ми допада,но не винаги ми се хапва точно този вариант и в повечето случаи се придържам към класическата баница.
Изключително сочна ,с меки незаострени  краища ,така че зарадвайте близките си и предстоящия уикенд им я приггответе.....с любов💞 естествено и с качествени продукти  !

ПРОДУКТИ :

1 кори "Фамилия"
5 яйца
300 гр.сирене
125 гр.масло
1/2ч.л.сода
200гр.кисело мляко
200мл.лимонада
100мл.прясно мляко
4 с.л.брашно
В купа сложете киселото мляко ,сложете в него содата, разбъркайте да шупне .Добавете яйцата , натрошеното сирене ,разбъркайте  добавете и брашното .
Разтопете маслото и го прибавете при останалите продукти в купата...пак разбъркайте.
Намажете тавата в която ще печете хубаво и навсякъде с олио.Моята тава е с диаметър 30см.
Отворета и си разстелета  корите и както фабрично си вървят по 2 залепени хващате ги две и в тавата ....стърчащите краища прихлюпете навътре и с лъжица разпръснета върху тях от сместа в купата. Сложете отгоре други две кори и процедурата е същата...редувайте смес-кори до изчерпване на количеството.Най-горните кори прихлюпете отдолу,за да има гладка повърхност баницата .Вземете остър нож и нарежете на квадрати .
В опразнената купа от  сместа смесете лимонадата с прясното мляко,разбъркайте и оберете каквото е останало по стените на купата от пълнежа да не иде зян ☺и залейте баницата.
Вкаряйте в загрята на 180-190 градуса фурна и печете до готовност около 35-40 минути .
Апетитния загар и неустоимият аромат ккойто  ще усетите да излизат на талази от фурната ще  ви подскажат,че е готова за хапване .
Когато я извадите я завийте с кърпа и я оставете така 10-15 минути ,а после  я почвайте и да ви сладко !!!!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи ! 💖 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.