вторник, 27 ноември 2018 г.

НИТ0 БЯЛ СОС,НИТО ФРИКАСЕ😆

Мъжа ми не яде фрикасе ,нито никакви "бели манджи"☺...мрази ги от казармата , но пък обожава кюфтета във всякакви вариации .
Затова рискувах и сготвих тази страшно вкусна гозба залагайки на това,че са кюфтета и поне ще опита .И какво се случи ...на първата хапка реакцията беше " Това е много вкусно...какво е това,защо досега не си ми ги готвила ..? "
Облиза чинияга буквално ..😆
А това нито е фрикасе ,нито кюфтета бял сос . Това е моя  вариация и наистина ще си оближете пръстите,когато я опитате .
ПРОДУКТИ :

1/2 кг.кайма
1 шепа ориз
1 кофичка кисело мляко
1 глава лук
1 морков
3 с.л.брашно
5 яйца
2 гъбени бульона ,моя беше от манатарки
магданоз
сол на вкус
1/4 ч.л.черен пипер
60 гр.масло
1 ч.л.червен пипер
Сложете на котлона тенджера с 2 литра вода и стрийте бульончетата в нея .Добавете нарязаните лук и морков на ситно .
Замесете каймата заедно с черния пипер , магданоз ,1яйце , ориза и сол на вкус..Направете  кръгли кюфтенца и оваляйте всяко в брашното .
Пуснете ги едно по едно във врящата тенджера ,а котлона сложете на средна степен . Трябва да се варят около половин час .
През това време вземете голяма купа и разбъркайте в нея яйцата ,киселото мляко и брашното останало от овалването на кюфтетата.Бъркайте с телена бъркалка трябва да е гладко и да няма бучки . Добавете и сол на вкус .
Когато мине  половин час от варенето на кюфтетата сваляте тенджерата от котлона и започвате  бавно да добавяте  от бульона, в който  са врели досега кюфтенцата към яйчената смес. Бъркате  непрекъснато, за да не се пресече яйчената смес,все едно правите застройка за супа . Сипвате  затоплената смес в тенджерата , като не спирате  да бъркате ,връщате на котлона и си бъркате  постоянно до положение да тръгне да завира ,но да не заври и махате от котлона .
Стопете масло на котлона и запържете с червен пипер за около минутка .
Сервирайте  вкусното ястие залято с няколко лъжици от маслото с червения пипер и поръсено със свеж магданоз.Да ви е сладко !
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти , първи да виждате новите рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов,хранете се вкусно и бъдете  мноооого щастливи ! 💖



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.