сряда, 5 декември 2018 г.

ШАРАН ПО ЦАРСКИ

На мен като ми замирише и ангела ми мултооо слаб 😆
Стотвих го тая вечер ,за да ви кача рецептата , ако някой иска утре да си го сготви....викам утре ще го ядем...😆
Е да ма цялата къща умириса неустоимо....въртя се да го снимам покрай него ....е аз да не съм от желязо😂😂😆😂 и си сипнах. ....мънинксооо 😆за дегустация.......уникален ...."ШАРАН ПО ЦАРСКИ"
ПРОДУКТИ :

Шаран поне 2 кг.
домати цели белени консерва 800 гр.
4 глави лук
100 гр.смлени орехи
1 лимон
20 зърна черен пипер
2 по 1/3 ч.л.черен пипер млян
2 дафинови листа
70 мл.олио
сол на вкус
Измийте и подсушете шарана ,а лимона нарежете на тънки колелца .Посолете го отвсякъде със сол и 1/3 ч.л.черен пипер ,а във вътрешноста му наредете половината кръгчета лимон .
Почистете и нарежете лука на полумесеци ,сложете го в тавата в която ще печете , сложете и олиото ,доматите , дафиновия лист ,зърнага черен пипер и смляния 1/3ч.л , посолете на вкус ,разбъркайге и вкарайте тавата в загрята на 220 градуса фурна за 10 минути .
След това извадете тавата , сипете в нея смлените орехи и 500 мл.вода ,разбъркайге и сложете отгоре шарана ,както си го приготвихте , а останалите колелца лимон наредете върху рибата и разпръснати в тавата.
 Завийте тавата с фолио и вкарайте във фурната да се пече 1 час на 200 градуса , а след това махнете фолиото и печете още около 15 минути до апетитен златисто-кафяв цвят .
Да ви е сладко ,весел Никулден и да са живи и здрави всички именяци !
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти , първи да виждате новите рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов,хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.