понеделник, 17 декември 2018 г.

ДОМАШЕН ХЛЯБ С ПРЯСНО МЛЯКО

Аромота на  домашен прясно изпечен хляб е едно  от нещата на които съм абсолютно  безсилна да устоя .Това е рецепта за едно много вкусно и лесно хлебче , а по различното в нея е че няма вода ,а  само прясно мляко .Хляба се получава много мек и пухкав отвътре ,а коричката златиста и хрупкава .


ПРОДУКТИ :

700 гр.брашно -около
1/2 кубче  мая или 10 гр.суха мая
300 мл . прясно мляко
2  яйца
1 ч.л.сол
1 с.л. захар
3 с.л.олио
 брашно за доомесване

В леко затопленото мляко , по-скоро хладко сложете захарта ,маята и 3-4 с.л.брашно ,разбъркайте на рядка каша и оставете за 10 минути настрана,за да шупне и да се активира маята .
След това добавете всички останали съставки и започнете да добавяте брашно ,ще поеме около  700гр..Месите до получаване на меко и нелепнещо тесто ,а след това покрийте с кърпа и оставете да втаса хубаво около 1час .
Премесете втасалото тесто още веднъж много леко на набрашнена повърхност и го оформете като хляб .Поставете го в тава застлана с хартия за печене и с остър нож направете няколко разреза отгоре ,а след това оставете да втаса  отново ,но само за още 15 минути .

Вкарайте хляба  в загрята на 180 градуса фурна и печете около 40-50 минути зависи от фурнита  до апетитен завършен вид и златиста коричка .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

       Гответе с любов,хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи !💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.