събота, 15 декември 2018 г.

ШОКОЛАДОВО БИЖУ

Създадох поредното с  турбо " ШОКОЛАДОВО БИЖУ "  !!! 😆
Две определения го характеризират най - добре - много вкусно и много лесно .

Идват хубави празници , така че хич не се замисляйте ,а се възползвайте от  рецептата ,която ще плени всеки , който се докосне до божествения шоколадов вкус , с  визията си ще радва и украсява всяка трапеза ,а за вас остава само да съберете  и се насладите на комплиментите с които ще ви обсипят .Прочетете рецептата и сами ще се убедите колко е лесна ..! 
ПРОДУКТИ : 

1 готов шоколадов блат 
1 шоколадов крем за пасти и торти - може да си го купите ТУК
300мл.прясно мляко за крема
60мл.прясно мляко за сиропиране 

За глазурата : 
200 гр натурален шоколад 
200мл.течна сметана 
20гр масло 

За декорация : 
300гр.нутела 
80гр.меко масло
стърготини Шам фъстък може да си ги купите ТУК
захарни фигурки по желание 

Сипвате в купа студеното мляко 300 мл.и крема от кутийката и разбивате с миксера 15 секунди  на слаба степен и още 3-4 минути на силна докато се втвърди и е готов .
Слагате блат на подложката за торта и с четка мноооого леко го сиропирате предимно по краищата  ,тези 60мл. мляко си ги разпределяте за сиропирането на 3те блата по 20 мл.на всеки .
След това си намажете хубаво с крем блата и слагате следващия.Процедурата  с другите два е същата ,като отгре измажете и отстрани тортата с крем .Сложете я в хладилника за час да стегне .
Направете глазурата като стоплете до завиране течната  сметана заедно с маслото   и дърпате от котлона ,а вътре слагате начупените парченца  шоколад. Разбъркайте докато от горещината се разтопи хубаво и  когато усетите,че сместа се е охладила залейте тортата .Върнете в хладилника за половин час да стегне глазурата ,а след това може да я украсите .
Приготвяне на крема  за декорацията : 
Нутелата трябва да  сте я  оставили на стайна температура , за да е мека и лесно да се работи с нея,добавете  маслото и с миксер ги разбъркайте хубаво  до гладък крем и го прехвърлете в пош. Първоначално крема ще е малко мек и затова може да го пъхнете в хладилника за кратко, но следете, за да не се втвърди повече от необходимото, и да се налага после да го чакате да се отпуска. Идеалната гъстота е тази, която задържа формата на шприцованата декорация .Шприцовайте  розички ,а отстрани украсете с Шам фъстъка .

Захарните Снежковци , които поставих са просто закачка към идващата Коледа ! Весели празници ! ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов,хранете се вкусно ибъдуте мнооого щастливи !!!💖





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.