събота, 24 ноември 2018 г.

ХРУПКАВО ПИЛЕ

Това е едно стархотно вкусно хрупкаво пиле ,което може да си приготвите за нула време ,защото се прави с готова паниравка , която е и овкусена перфектно . Аз направих парти бутчета и крилца ,но вие може да си паниране каквото пожелаете ,защото става за всякакъв вид месо и риба ,а аз лично следващия път ще взема пилешки бонфиленца и ще направя пилешки хапки .
Ето как ги сготвих аз ...☺
ПРОДУКТИ :

600 гр.пилешки крилца без перките
600 гр.парти бутчета
2 пакетчета панировка-може да я закупите ТУК
2 яйца
сол
500 мл.олио
Измих месото и крилцата ги разрязах на две части .
Сложих и двата вида в тенджера на котлона и сипах вода да ги покрие .Сложих сол на вкус ,за да се овкуси месото при варенето .Като заври ще образува  пяна , отстранете  я .
След като завря водата  на 10 тата минута извадих крилца и по обясними причини варих бутчета още 10 минути след това извадих и тях .
Сипвате богато олио в по-тесен съд ,защото трябва да пържите в маслена баня и го сложете на котлона да се сгорещи много хубаво . Разбийте си две яйца и потапяте в яйцето и след това прехвърляте в панировката като овалвайте много хубаво отвсякъде . Пригответе си всичките  и тогава започнете да пържите .
Когато олиото зацвърчи пускате вътре по 2-3 парчета от крилцата ,но да им е широко не ги тъпкайте ,а бутчегата пържете по 1 .Котлона моя е 6 степени и след като се сгорещи го намалих на 4 и така пържих ...стават за нула време ...минутка някъде и вадите върху кухненска хартия ,за да поеме мазнината .
Вярвайте ми страхотни са ..крехки и сочни отвътре и хрупкови и ароматни отвън ..просто неустоими !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов,хранете се вкусно и бъдете мноого щастливи ! 💖



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.