петък, 9 ноември 2018 г.

БАНИЦА С КАЙМА И КАШКАВАЛ С КОРИ НА САЧ

ПРОДУКТИ :

1 пакет кори на сач " Айдемо"
500 гр.кайма
150-200 гр.кашкавал
100 гр.топено сирене
4яйца
300мл.прясно мляко
50мл.олио

Запържвате леко каймата с 50 мл.олио и настържете кашкавала на едро ренде .Взимате кора и разпределяте върху нея 1/3 от каймата ,отгоре поръсете кашкавала и накъсайте тук-там парченца топено сирене.
Навийте на охльов и слагате в тава застлана с хартия за печене .Другите две кори ги напълнете с плънка по същия начин и навийте около първата.
Разбийте яйцата заедно с прясното мляко и залейте отгоре цялата баница .
Разклатете тавата да попие течността и сложете в загрята на 190-200 градуса фурна и печете 35-40 минути до апетитен златисто-кафяв загар .
Извадете готовата баница и я завийте с чиста кърпа за 10-15 минути да си почине от печенето и да поомекне и може да я почвате ! 😆

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.