неделя, 18 ноември 2018 г.

ДЖОЛАН ПО СЕЛСКИ

Такава вкусотияяяя,такова топкане беше , че без да направя и домашен топъл хляб беше немислимо да се яде .
Да си го приготвите е много лесно ,а истинския майсторлък е в това , така да приготвите джоланчето ,че месото да е "мозък",само да пада от кокала и да се топи в устата .
Страхотно ястие ,изпълнено с много  вкус , който се преплита  с аромата на зеленчуци , подправки и сочно месце .
ПРОДУКТИ :

1 голям свинска джолан 1,5-2кг.
7 зелени и 3 червени чушки
2 големи домата
2 големи глави лук
1 глава чесън
70 мл.олио
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л . чубрица
1 с.л.брашно
20 зърна черен пипер
1ч.л.червен пипер
сол на вкус
вода
магданоз
Взимате най-голямата тава ,която имате и слагате в нея месото , поливате го с олиото , посолявате го хубаво на вкус ,поръсвате с черния и червения  пипер и сипвате вода до след половината на тавата . Завивате го с фолио  и го  слагате в загрята фурна на 220 градуса за около 30 минути ,а след това намалете на 160 градуса и печете още 2,5 часа.
След това отвийте фолиото ,извадете месото от тавата , за  да ви е по-удобно да работите и сложете в нея нарязаните на едро чушки , лук на полумесеци, чесън всяка скилидки на 3-4 парченца, червения пипер,черния пипер на зърна,  чубрицата и доматите обелени и нарязани на кубчета. Разбърквате всичко хубаво и връщате месото в тавата  и пак във фурната, но намалете градусите на 200 . Когато омекнат зеленчуците сложете и брашното размито с малко вода пак разбърквате и допечете още 10-15 минути докато соса се уплътни ,а ястието остане почти само на мазнина.
Извадете тавата и поръсете обилно с магданоз. Сервирайте с домашен топъл хляб  и се насладете от душа и сърце на тази огромна вкусотия .
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти , първи да виждате новите рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов,хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи ! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.