500гр.пресято брашно
5 гр.суха мая или 12гр.кубче
2 ч.л.сол
1с.л.захар
300мл.хладка вода за тестото
30мл.зехтин или олио
200гр.сусам
40 гр.мед
300мл.вода за меда
Замесете тесто по обичайния начин от брашното, захарта, маята, зехтин, солта и водата, като първо си активирайте маята да шупне и след това добавете останалите продукти.
Месете около 10-15 минути, за да активирате хубаво глутен и да станат пухкави гевреците.
Покрийте с кърпа и оставете тестото да втасва 30 минути.
След това го разделете на 8 равни части и всяка оформете горе-долу с формата на кебапче.😀
В купа сипете студена вода, добавете меда в нея и разбъркайте докато се разтвори.
В друга плоска чиния си сипете сусама.
Потапяте гевречето в медната вода и веднага след това го овалвате от двете страни в сусам.Трябва да сте бързи и сръчни...не е много приятна процедурата, но става бързо и усилието си заслужава.
Готовите редите в тава покрита с хартия за печене.
Включете фурната да загрее на 35 градуса и вкарайте тавата вътре за десет минути, а след това я извадете от фурната и засечете 10 минути да е извън фурната.
Усилете градусите на 220 и минат ли десетте минути, вкарайте тавата и печете 10-12 минути, но ги следете, защото всяка фурна пече различно.
Трябва да станат апетитно златисто-кафяви и ги вадете.Готови са и са страхотни, хич не ги чакайте да изстиват То няма и да можете да ги чакате дори и да искате...!😀
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.