Ако искате вярвайте, но това е първия Тиквеник с фини кори, който правя, защото по принцип не ми харесва с фини.😀
Цял живот съм яла Тиквеника с домашно точени кори благодарение на мама и на баба и за мен това е истинския вкусен домашен Тиквеник.
Откакто съм в Русе и открих "Айдемото" кори си го правя с тях и почти разлика няма с домашните.
Видях днес из групите качили снимки на Тиквеник с фини кори и изглеждаше супер апетитно.И кво ми текна, казах си имам тиква, ще взема едни кори и да направя един пък ще видим кво ще стане.
Станеа си много добре, много е вкусен хрупкав отвън и мек пухкав и сочен отвътре.
Балсам за душата.Идват празници и е хубаво да я има рецептата в сайта и да е в помощ на който има желание.
Има един фин момент при загъването на корите на който ви съветвам да обърнете внимание по този начин предпазвате ядките да не се варят, а да останат хрупкави и после да ги усещате по-хубаво. Ето рецептата:
ПРОДУКТИ:
1 пакет фини кори
700-800 гр.настъргана тиква
7 с.л.захар
1 ч.л.канела
200 гр.смлени орехи
120 мл.олио
Настъргайте тиквата, посолете я с 1/2 ч.л.сол, разбъркайте я и я оставете в гевгир или цедка за 20 минути настрана да си пусне водата.Отцедете хубаво.
Добавете канелата и захарта и разбъркайте.
Взимате една кора и с четка я намажете навсякъде и след това върху нея залепете втора кора, нея не я мажете с олио.
В единия край от късата страна на пътечка сложете от плънката. Загърнете два пъти и тогава на останалата част поръсете орехи и завийте кората докрая.
Подреждайте една до друга готовите в тавичка намазана с олио
Последно с четката намажете всички кори отгоре с олио и вкарайте във фурната.
Печете в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути до апетитен златисто-кафяв цвят!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.