Имам нова любимка сред баниците и това е тази пухкавелка.
Много нежна, много въздушна, много пухкава, много сочна, много красива и много, мнооого вкусна.
Рецептата е лесна и в никакъв случай не я подминавайте.Приготвила съм стотици баници и за да успее да ме плени тази, вярвайте ми не е за изпускане.Ето рецептата:
ПРОДУКТИ:
6 яйца
250 гр.сирене
4 с.л.олио за плънката и 70 мл.за мазане на корите
1 кори на сач "Айдемо" или едни турски триъгълни кори
40 гр.масло
1 газирана вода 500 мл.
Или си вземете триъгълни кори или си скройте от Айдемото триъгълници, както направих аз.От всяка кора ще ви излезнат 8 триъгълника.
В купа си забъркайте сиренето заедно с 4 от яйцата и 4 с.л.олио.
Взимате един триъгълник и с четчица го намазвате целия с олио, а отгоре върху него залепвате още един триъгълник и него намазвате с олио.
Слагате от плънката, завивате на рулце и подреждате плътно едно до друго в тавата.С Айдемото ще ви излезнат 16 рулца.
След това в купата разбийте двете яйца заедно с газираната вода и залейте отгоре баницата.Оставете пет минути да поеме хубаво течността, а вие включете фурната на 180 градуса да загрява.Подредете отгоре върху баницата парченца масло и я вкарайте във фурната.
Печете на 180 градуса 35 - 40 минути до апетитен златисто-кафяв загар и е готова.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.