четвъртък, 5 ноември 2020 г.

БАНИЦА НА РУЛЦА

Край....влюбена съм!😀💞

Имам нова любимка сред баниците и това е тази пухкавелка.

Много нежна, много въздушна, много пухкава, много сочна, много красива и много, мнооого вкусна.

Рецептата е лесна и в никакъв случай не я подминавайте.Приготвила съм стотици баници и за да успее да ме плени тази, вярвайте ми не е за изпускане.Ето рецептата:

ПРОДУКТИ:


6 яйца

250 гр.сирене

4 с.л.олио за плънката и 70 мл.за мазане на корите

1 кори на сач "Айдемо" или едни турски триъгълни кори

40 гр.масло

1 газирана вода 500 мл.

Или си вземете триъгълни кори или си скройте от Айдемото триъгълници, както направих аз.От всяка кора ще ви излезнат 8 триъгълника.

В купа си забъркайте сиренето заедно с 4 от яйцата и 4 с.л.олио.

Взимате един триъгълник и с четчица го намазвате целия с олио, а отгоре върху него залепвате още един триъгълник и него намазвате с олио.

Слагате от плънката, завивате на рулце и подреждате плътно едно до друго в тавата.С Айдемото ще ви излезнат 16 рулца.

След това в купата разбийте двете яйца заедно с газираната вода и залейте отгоре баницата.Оставете пет минути да поеме хубаво течността, а вие включете фурната на 180 градуса да загрява.Подредете отгоре върху баницата парченца масло  и я вкарайте във фурната.

Печете на 180 градуса 35 - 40 минути до апетитен златисто-кафяв загар и е готова.

Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ ТУК 

Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.