вторник, 24 март 2020 г.

БУТЕР БАНИЦА СЪС СПАНАК

Жестока е...!!!☺
Направете си я, ще ви хареса!
Най-вероятно повечето от вас са яли баница със спанак, но тук ще ви очарова вкуса, който е различен.
Онази стои по тестяна, а тази от бутер тестото стои все едно плънката е облечена в хрупкава коричка отвсякъде.Ядеш и ти хрупка...☺
Много е сочна, топи се в устата, а за разкош се приготвя много лесно и бързо още повече, ако я направите със замразен спанак, като мен.
Аз всяка пролет си замразявам десетина пликчета да си имам, когато ми потрябва, но може и да си купите  пресен или замразен от магазина, както си решите вие, а ето и рецептата:
ПРОДУКТИ:

2п. бутер тесто от 275гр.- Кауфланд или Лидъл
400 гр.почистен и нарязан спанак
300 гр.сирене
3 яйца - 2 за плънката, 1 за намазване отгоре
70гр.масло
сусам по желание
Разтопете маслото в тиган на средна степен на котлона.
Задушете в него спанака и го посолете леко, дръпнете от котлона.
Когато изстине натрошете вътре сиренето, две от яйцата, разбъркайте добре и с лъжицата си разделете сместта на 6 равни части.
Листа с бутер тесто го нарязвате на 3 еднакви ленти, демек от двата пакета ще получите 6 ленти.
Посипете плота с брашно, взимате една лента и я разточвате, колкото е възможно да я поизтъните и разширите.
Слагате от плънката и навивате кората без да я притискате много.
Хващате двата края на кората, усуквате ги в различни посоки, навивате на охлювче и я поставяте за център в тава покрита с хартия за печене.
С останалите 5 ленти правите абсолютно същото, като си ги навивате една по една около охлювчето в тавата.
Разбийте третото яйце и с четка намажете хубаво отгоре цялата баница, поръсете със сусам.
Печете в загрята на 190 градуса фурна около 20-25 минути до апетитен златисто-кафяв загар, много е вкусна, многоооо!☺
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група, където първи ще виждате новите рецепти  може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  !


Гответе с любов,  хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.