петък, 20 март 2020 г.

ШОКОЛАДОВА ПАНАКОТА

Шоколада е щастие!
Точно то....щастието обаче е нещо което последните дни липсва на всички ни.
Тежката ситуация с Пандемията, която  окупира целия свят  не подмина и нас българите.
Ежедневието ни се превърна  в тревога и борба за оцеляване.
Аз вярвам, че скоро всичко това ще се промени, лекарите ще овладеят заразата и всичката тази болка ще остане в миналото, като един лош сън за който никой няма да иска да си спомня.
Замислих се какво мога да направя аз, за да ви зарадвам, да отвлека вниманието поне за малко  и да разсея лошите мисли.....какво освен да кача някоя нова вкусна рецепта....нали така?☺
Сетих се, че отдавна се каня да кача рецепта за Панакота и реших, че сега е точния момент да ви инжектирам ударна доза щастие с нещо много шоколадово,  размазващо вкусно и супер лесно и бързо за приготвяне.
Ето такава е тази Шоколадова Панакота в която всеки опитал я ще се влюби на момента.
Копринено гладка и нежна, сладко точно колкото трябва и грам, грам не е тежка. Уникален и много лесен десерт, който вярвам ще се превърне в ХИТ в групата за отрицателно време. Следвайте обясненията ми и  ще я приготвите с лекота!
ПРОДУКТИ:

200 гр.натурален шоколад
30 гр.хубаво какао 22-24% масленост       
4 с.л.вода             
300 мл.прясно мляко       
500мл.течна сметана   
60 гр.захар           
200мл.Кондензирано мляко
2 желатина на д-р Йоткер

Какао за поръсване
Сипете  в чаша 100 мл.студена вода. Изсипете вътре двата желатина, разбъркайте и оставете настрана.
В друга чаша сипете  4 с.л.вода и какаото и разбъркайте до хомогенност.
В тенджера сипете сметаната, млякото, кондензираното мляко и захарта и сложете на котлона, който е на средна степен. Бъркайте постоянно,  за да не захване отдолу. Когато усетите, че млякото леко се е затоплило вече сипете в тенджерата и какаото, което си разтворихте и продължете да бъркате.
Бъркате и държите на котлона до положение да почне да завира, но да не заври и дърпате тенджерата от котлона още при първите мехурчета.
Взимате чашката с желатина, който си разтворихте той ще е станал на кютук☺ твърд и го изсипвате в горещата смес. Разбърквате....той вътре ще се разтопи на секундата. След това сипвате в  тенджерата и  шоколада и продължавата да бъркате докато се разтопи и той.
Изплакнете кексовата форма с ледена вода, извикайте някой да ви помага и наливайки през цедка сипете цялата смес във формата. Ще видите в цедката бучици какао и ще се убедите,  че е било необходимо това прецеждане за максималната гладкост на Панакотата.
Сложете я в хладилник за поне 4-5 часа, а най-добре цяла нощ.
След това потапяте формата с Панакота в друга тава пълна с гореща вода за не повече от минута, две....тя ще се отлепи веднага, защото почва да се топи от топлото.
Извадете я от водата, похлюпете оторе и тортена чиния и с едно ловко и бързо движение я обърнете.
Върнете я в хладилника за половин час само, за да спрете процеса с топенето, а след това я поръсете с какао и сте готови за едно божествено вкусно шоколадово изживяване.
Ако се страхувате от кексовата форма и обръщането и сипете си я в купички, но ...☺ престрашете се....аз съм ви обяснила много подробно процеса и вярвам, че ще се справите с лекота!
Да Ви е сладко!
В магазина на групата може да откриете почти всичко каквото ви е необходимо, за да си я приготвите...и високо маслено какао и разкошна течна сметана и най-доброто кондензирано мляко, както и вкусен шоколад на копчета, заповядайте тук👉МАГАЗИН ЗА МИЛИОНИ
Това е линк към кулинарната група, където първи ще виждате новите рецепти  може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  !
Гответе с любов,  хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖







           
   




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.