Вълшебен вкус, наситен, силен гъбен аромат и кадифено нежна текстура ...това е най-точното описание за тази много вкусна супа, която се роди днес.
Знаете че съм мръвкарка☺ и рядко ми идва муза да сготвя нещо без месо, ама дойде ли.... няма това-онова😆 няма грам компромис ТОП та ТОП, та на ТОПА.....ТОПЧЕТО...!😆😆😆
Не е хубаво сам да се хвали човек, ама аз няма как да ви опиша супата и да ви убедя да си я сготвите иначе...така че ми е простено и продължавам...!☺
Не замествайте продуктите, направете я, като с моите, които ще ви напиша по-долу иначе не гарантирам грам какво ще се получи като вкус.Не си мислите...."А чакай...ква Горгонзола ....е ще сложа топено сирене от нашия магазин е сега ще го взема, че ми е на близо и е по-евтинко...."☺ Идете до Лидъл и вземете това!
"Горгонзола с Маскарпоне"...купете точно него, защото то е възлова съставка и има неподражаем и несравним аромаг и вкус, който е резултат от комбинацията на двете толкова вкусни сирена.
Възлов продукт е също, защото уплътнява соса и точно от него идва кадифено нежната текстура на супата.
Бульоните, които ще използвате не трябва да са просто гъбени, а прекрасните италиански бульони от "Манатарка", които в което и ястие да ги сложи човек го превръщат във вкусов шедьовър със силно концентрирания си аромат от Манатарките.
Сметаната също трябва да е хубава, животинска, висок процент масленосг, а не растителна и изкуствена, въпреки че е по-евтина!
Искаме ли вкус, трябват вкусни продукти ....това е истината и няма да се уморя да ви го повтарям никога.
Точно по тази причина в магазина на групата съм ви заредила перфектната и като цена и като вкус животинска сметана "FRISHLI" с 35% масленост, както и целият комплект с вълшебните италиански бульони и който желае може да си поръча и от двете ТУК
ПРОДУКТИ:
1кг.Печурки
1 средна глава лук
4 скилидки чесън
2 с.л.брашно
20мл.олио
30гр.масло
300 мл.течна сметана "Frishli"
2 бульона от Манатарки
1/4 ч.л.черен пипер
Горгонзола с Маскарпоне 200гр.
2л.вода
сол на вкус
1/2 връзка Магданоз
Навсякъде по кулинарните предавания казват да не се мият гъбите, че губят от вкуса си, а да се обелят отгоре или да се почистят с четка и най-вероятно са прави.
Аз ги мия обаче, защото се знам, че само като гледам колко са кални, както и да ги изчагъртам, ако не ги измия после няма да хапна от яденето...☺
Вие както решите....и след това ги нарежете на парченца.Нарежете също на много ситно лука и чесъна.
Сложете и трите нарязани компонента в тенджера, залейте ги с олиото и разбъркайте всичко добре с дървена лъжица.
Сложете да се пържат на котлона и често ги разбърквайте.Котлона нека е на средна степен.
Когато изври водата на гъбите и леко се зачервят поръсете отгоре брашното и бъркайки постоянно, докато се запържи.
Добавете водата, разбъркайте хубаво да няма бучки и стрийте вътре и бульоните.
Изчакайте да заври, добавете черния пипер и нека поври 5-10 минути, а после сипете вътре и сметаната.
Стойте до тенджерата, когато заври сметаната ще тръгне да се вдига и точно преди да изкипи дръпнете теджерата от котлона.
Начупете в горещата супа сиренето то на секундата ще се стопи и ще уплътни соса.
Опитайте как е на сол и доколко са овкусили бульоните и сиренето и ако е необходимо си добавете още малко.
Поръсете с магданоза, овкусете с парченце масло за още аромат и може да сервирате.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК !
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооогощастливи!💖
Знаете че съм мръвкарка☺ и рядко ми идва муза да сготвя нещо без месо, ама дойде ли.... няма това-онова😆 няма грам компромис ТОП та ТОП, та на ТОПА.....ТОПЧЕТО...!😆😆😆
Не е хубаво сам да се хвали човек, ама аз няма как да ви опиша супата и да ви убедя да си я сготвите иначе...така че ми е простено и продължавам...!☺
Не замествайте продуктите, направете я, като с моите, които ще ви напиша по-долу иначе не гарантирам грам какво ще се получи като вкус.Не си мислите...."А чакай...ква Горгонзола ....е ще сложа топено сирене от нашия магазин е сега ще го взема, че ми е на близо и е по-евтинко...."☺ Идете до Лидъл и вземете това!
"Горгонзола с Маскарпоне"...купете точно него, защото то е възлова съставка и има неподражаем и несравним аромаг и вкус, който е резултат от комбинацията на двете толкова вкусни сирена.
Възлов продукт е също, защото уплътнява соса и точно от него идва кадифено нежната текстура на супата.

Точно по тази причина в магазина на групата съм ви заредила перфектната и като цена и като вкус животинска сметана "FRISHLI" с 35% масленост, както и целият комплект с вълшебните италиански бульони и който желае може да си поръча и от двете ТУК
А ето и рецептата:
ПРОДУКТИ:
1кг.Печурки
1 средна глава лук
4 скилидки чесън
2 с.л.брашно
20мл.олио
30гр.масло
300 мл.течна сметана "Frishli"
2 бульона от Манатарки
1/4 ч.л.черен пипер
Горгонзола с Маскарпоне 200гр.
2л.вода
сол на вкус
1/2 връзка Магданоз
Навсякъде по кулинарните предавания казват да не се мият гъбите, че губят от вкуса си, а да се обелят отгоре или да се почистят с четка и най-вероятно са прави.
Аз ги мия обаче, защото се знам, че само като гледам колко са кални, както и да ги изчагъртам, ако не ги измия после няма да хапна от яденето...☺
Вие както решите....и след това ги нарежете на парченца.Нарежете също на много ситно лука и чесъна.
Сложете и трите нарязани компонента в тенджера, залейте ги с олиото и разбъркайте всичко добре с дървена лъжица.
Сложете да се пържат на котлона и често ги разбърквайте.Котлона нека е на средна степен.
Когато изври водата на гъбите и леко се зачервят поръсете отгоре брашното и бъркайки постоянно, докато се запържи.
Добавете водата, разбъркайте хубаво да няма бучки и стрийте вътре и бульоните.
Изчакайте да заври, добавете черния пипер и нека поври 5-10 минути, а после сипете вътре и сметаната.
Стойте до тенджерата, когато заври сметаната ще тръгне да се вдига и точно преди да изкипи дръпнете теджерата от котлона.
Начупете в горещата супа сиренето то на секундата ще се стопи и ще уплътни соса.
Опитайте как е на сол и доколко са овкусили бульоните и сиренето и ако е необходимо си добавете още малко.
Поръсете с магданоза, овкусете с парченце масло за още аромат и може да сервирате.
Със същия успех може да я използвате и като сос към печено месо.
Аз пекнах едни пържолки, залях отгоре със сосче,
пръжнах картофки за гарнитурка и сега с Властелина топиме, ядеме и ревеме....☺
Ето снимки да видите как изглежда и като сос вариант....просто вълшебна рецепта.... божествена и неустоимо вкусна..!
Да Ви е сладко!Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК !
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооогощастливи!💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.