четвъртък, 12 март 2020 г.

ОРИЗ ПИЛАФ С ФИДЕ

Една супер бърза и вкусна рецепта.Може да я ползвате за гарнитура или просто ей така, сигурна съм, че ще ви допадне.
Постещите заменете маслото с олио...е няма да е същото, защото ще липсва вълшебния аромат на маслото, но пък ще може да си го сготвите и вие и пак ще е вкусно.
ПРОДУКТИ:


1 чаша ориз
2 кръгчета фиде
50 гр.масло
20 мл.олио
сол на вкус
4 чаши вода
1 ч.л куркума
магданоз

Измийте ориза много хубаво с 5-6 води докато видите, че водата е прозрачна.
В тенджера на котлона  разтопете маслото с олиото, а котлона да бъде на средна степен.
Сложете вътре начупеното фиде и го запържете до златисто-кафяво.
Прибавете ориза, солта и куркумата.Разбърквайки постоянно пържете 2-3 минути и сипете водата.
Похлюпете тенджерата с капак и когато заври засечете 10 минути.Трябва да ври кротко, да къкри.☺
След това дръпнете от котлона и за нищо на света не отваряйте капака поне 30 минути...може и повече иначе ориза ще се слепи, а така от конденза ще стане рохкав и всяко зрънце ще седи отделно.

После отворете поръсете с магданоз и много леко разбъркайте с дървената лъжица по-скоро го разрошете....и сервирайте.Ние го хапнахме като гарнитура към Винения кебап!☺
Да Ви е сладко
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  !
Гответе с любов,  хранете се вкусно и бъдете мноооогощастливи!💖


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.