понеделник, 21 септември 2020 г.

КЛАСИЧЕСКО БРАУНИ

 В блога и в книгите има две  рецепта за Брауни, но едното е с Нутела, а другото с Рикота.И двете са убиец, но сега исках да направя класическо Брауни и то да е перфектно.
Изчетох над 50 рецепти...какво ли не пишеше там...какви ли не сложни техники и засукани продукти имаше в тях.Тамън си харесам някоя рецепта и по-надолу изкочи нещо, което ме отказва от нея.Когато човек иска да се придържа към класическия вариант първото, което търси естествено е да е много вкусно и второто възможно най-лесно и бързо за приготвяне.
И така никоя не си харесах, но знаех какво трябва да е  Браунито, за да е идеално.Три са основните фактори -  влажна и лепкава текстура на блата, идеална сладост и перфектен шоколадов вкус.

Това е базата и след това върху нея следва градацията и който желае може да си добавя по негов вкус примерно ядки, плодове или различни кремообразни сирена и т.н......база за творчество има много.
Така се роди моята рецепта за класическо Брауни и най-горещо Ви приканвам скоро да я опитате. Радвам и се като малко дете, защото от първия път стигнах до вкуса, който търсех  и нищо не бих преправила по нея следващият път, когато го приготвям.Ето я и нея.
ПРОДУКТИ:


200 гр.натурален шоколад

125 гр.масло

4 яйца

100 гр.брашно

1 п.бакпулвер

50 гр.хубаво натурално какао

230 гр.захар


20гр.масло за намазване на тавичката 

Пудра захар за поръсване 

На водна баня на котлона разтопете маслото заедно с шоколада.

В купа разбийте яйцата със захарта.

Пресейте и смесете в друга купа сухите съставки - брашното, какаото и бакпулвера.

На 3- 4 пъти, бъркайки с телена бъркалка прибавете сухите съставки към разбитите яйца и захар.Ще получите гъста и лепкава смес.

Вземете тавичка 30/20 см.и я намажете хубаво навсякъде с парченце масло, а след това изсипете в нея готовата смес и подравнете.

Вкарайте в загрята на 180 градуса фурна и печете точно 25 минути.

Извадете сладкиша и го оставете да изстине напълно, а след това го нарежете на квадрати.Поръсете с пудра захар и сервирайте.

Да Ви е сладко!

Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ ТУК 

Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.