Тази вкусна Доматена пилешка супичка е моята най-нова рожбичка.💞
Горещо Ви препоръчвам да я опитате, защото е много лека и е супер подходяща за тежките летни жеги, които са в момента, а и именно те са причината да се роди тя.
Хапваше ми се супа, но исках много свеж летен вкус, съчетах го с пилешко филе, защото то е най-лекото месо от пилето и наистина се получи чудна супа, която си хапнахме с огромно удоволствие, ето и рецептата.
ПРОДУКТИ:
500гр. Пилешко филе
4 големи, хубави, сочни домата
1 глава лук.
2 скилидки чесън
2 пилешки бульона
1 ч.л.захар
15 зърна черен пипер
3 шепи дребни макарони
1/2 връзка магданоз
100 мл.олио
сол на вкус
Сложете средно голяма тенджера на котлона с повече от половината вода и когато заври пуснете в нея месото, нарязания на дребно лук и скилидки чесън, пилешките бульони, черния пипер и олиото. Похлюпете с капак, намалете котлона и варете около 30 минути докато се свари пилешкото.
През това време си настъргайте на едро ренде 3 от доматите, а четвъртия обелете и нарежете на кубчета.
Извадете свареното месо, а в бульона в тенджерата сипете настърганите домати.
Добавете захарта. Когато отново заври, пуснете вътре и дребните макарони, а пет минути преди те да се сварят сложете и домата, който нарязахте на кубчета.Той ще даде текстура на ястието.
Опитайте и ако е необходимо добавете сол, но бульоните овкусяват добре и обикновено аз не слагам повече.
Махнете супата от котлона и я подправете с щедро количество свеж магданоз.
Сервирайте я гореща и Да Ви е сладко!😀
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Горещо Ви препоръчвам да я опитате, защото е много лека и е супер подходяща за тежките летни жеги, които са в момента, а и именно те са причината да се роди тя.
ПРОДУКТИ:
500гр. Пилешко филе
4 големи, хубави, сочни домата
1 глава лук.
2 скилидки чесън
2 пилешки бульона
1 ч.л.захар
15 зърна черен пипер
3 шепи дребни макарони
1/2 връзка магданоз
100 мл.олио
сол на вкус
Сложете средно голяма тенджера на котлона с повече от половината вода и когато заври пуснете в нея месото, нарязания на дребно лук и скилидки чесън, пилешките бульони, черния пипер и олиото. Похлюпете с капак, намалете котлона и варете около 30 минути докато се свари пилешкото.
През това време си настъргайте на едро ренде 3 от доматите, а четвъртия обелете и нарежете на кубчета.
Извадете свареното месо, а в бульона в тенджерата сипете настърганите домати.
Добавете захарта. Когато отново заври, пуснете вътре и дребните макарони, а пет минути преди те да се сварят сложете и домата, който нарязахте на кубчета.Той ще даде текстура на ястието.
Опитайте и ако е необходимо добавете сол, но бульоните овкусяват добре и обикновено аз не слагам повече.
Махнете супата от котлона и я подправете с щедро количество свеж магданоз.
Сервирайте я гореща и Да Ви е сладко!😀
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.