събота, 10 октомври 2020 г.

ФАНТАСТИЧЕН ОРИЗ С ДРОБЧЕТА, ЛУК И КАШКАВАЛ

Роди са в движение тази рецепта.Тръгнах да готвя едно, то стана абсолютно различно и много вкусно ястие, което гаранция скоро ще го сготвя пак.
На нас много ни хареса, опитайте го ....пиша рецептата веднага!😀
ПРОДУКТИ:

Пилешки дробчета 500 гр.
2 глави лук
150 гр.кашкавал 
1 чаша ориз
1 с.л. Вегета или универсална подправка 
 100 мл.олио
200 мл.бяло вино
2 чаши вода
сол и черен пипер на вкус
магданоз 
брашно за овалване на дробчетата

Измийте дробчетата, подсушете ги  и ги нарежете на две, на три части не ги ситнете.
Посолете ги и оваляйте гв брашно.
Сипете олиото в тава и я вкарайте във фурнаата включена на 200 градуса.за 5 минути да се загрее мазнината. Изтупвайки излишното брашно подредете едно до друго парченцата дроб и върнете тавата във фурната.
 След 5 минути я извадете и едно по едно обърнете всички дробчета.Върнете във фурната за оща 5 минути да се запекат и от другата страна.
Извадете ги в купа след това и ги завийте с фолио да не изстиват.
В тавата при мазнината сипете лука нарязан на полумесеци и измития ориз, разбъркайте и  вкарайте във фурнаата за 5 минути.
След това  овкусете  с Вегета, сол и черен пипер.Разбъркайте добре и сипете в тавата виното и водата.Върнете във фурната и печете около 20-25 минути докато ориза набъбне и поеме соса.
Поръсете с настъргания кашкавал и запечете още 5 минути до апетитен златисто-кафяв и е готово.Поръсете със ситно наряан магданоз и сервирайте.
Соковета, които са пуснали дробчетата, докато се пекоха, в комбинация с виното и подправките така са овкусили ориза, че е просто фантастичен на вкус.
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като 




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.