Нов и различен, екзотичен вкус, който мисля че ще харесате, ако му дадете шанс, сготвите си го и го опитате!😀
Постоянно гледам готварски канали, защото ми е интересно и уча нови неща.Там видях, че навсякъде по света ястията на хората са и с плодове, не само със зеленчуци и мисля че ние българите допускаме грешка,като не го правим. Готвят с ананаси, ябълки, сливи круши и се вкусотийки сe nолучават.Трябва да се развиваме...защо да тъпчем на едно място и да изпускаме да опитаме нещо, само защото ни е различно.На мен вкусно ли ми е, проблем нямам с нищо.
500гр.свинско месо - плешка, бут, контра филе
2 круши
1 морков
4 с.л.соев сос
2 с.л.кетчуп
1 с.л.оцет
1/3 ч.л.джинджифил
50мл.олио
черен пипер
300мл.вода
1 чаша ориз за гарнитура
магданоз
Нарежете месото на много малки и тънки жулиени и го овкусете леко с черния пипер без сол. Крушите и моркова нарежете на малки и тънки пръчици.
Сипете олиото в тигана и когато загрее изпържете месото в него до готовност. Добавете морковите и крушите, соевия сос, кетчупа и оцета и разбъркайте.
След 2 3 минути сипете и водата, а когато заври похлюпете с капак и намалете котлона на слабо да си къкри, докато се уплътни соса, месото омекне, свари се моркова, но не съвсем...една идея нека да хрупа, да е свеж. Някъде 10 -15 минути и е готово.
Дръпнате от котлона и поръсете с магданоз.
Сервирайте в компанията на абсолютно натурално сварен бял ориз за гарнитура, който след като измих с 5-6 води да се отмие нишестето, го сварих в три чаши вряща вода с много малко сол и 20 гр масло.
После самото ястие си го овкусява идеално.Доверете ми се и дайте шанс на тая страхотна вкусотия.
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.