вторник, 20 октомври 2020 г.

ЕКЗОТИЧНИ КЪСЧЕТА СВИНСКО С КРУШИ И МОРКОВ


Нов и различен, екзотичен вкус, който мисля че ще харесате, ако му дадете шанс, сготвите си го и го опитате!😀

Постоянно гледам готварски канали, защото ми е интересно и уча нови неща.Там видях, че навсякъде по света ястията на хората са и с плодове, не само със  зеленчуци и мисля че ние българите допускаме грешка,като не го правим. Готвят с ананаси, ябълки, сливи круши и се вкусотийки сe nолучават.Трябва да се развиваме...защо да тъпчем на едно място и  да изпускаме да опитаме нещо, само защото ни е различно.На мен вкусно ли ми е, проблем нямам с нищо.

Номера е в перфектния баланс сладко - солено - кисело...уцелиш ли го ястието е просто симфония от наслада. И ето това сътворих днес в подкрепа, а ето и  рецептата.
ПРО
ДУКТИ:


500гр.свинско месо - плешка, бут, контра филе

2 круши

1 морков

4 с.л.соев сос

2 с.л.кетчуп 

1 с.л.оцет

1/3 ч.л.джинджифил

50мл.олио

черен пипер 

300мл.вода

1 чаша ориз за гарнитура 

магданоз 

Нарежете месото на много малки и тънки жулиени и го овкусете леко с черния пипер без сол. Крушите и моркова нарежете на малки и тънки пръчици.

Сипете олиото в тигана и когато загрее изпържете месото в него до готовност. Добавете морковите и крушите, соевия сос, кетчупа и оцета и разбъркайте.

След 2 3 минути  сипете и водата, а когато заври похлюпете с капак и намалете котлона на слабо да си къкри, докато се уплътни соса, месото омекне, свари се моркова, но не съвсем...една идея нека да хрупа, да е свеж. Някъде 10 -15 минути и е готово.

Дръпнате от котлона и поръсете с магданоз.

Сервирайте в компанията на абсолютно натурално сварен бял ориз за гарнитура, който след като измих с 5-6 води да се отмие нишестето, го сварих в три чаши вряща вода с много малко сол и 20 гр масло.

После самото ястие си го овкусява идеално.Доверете ми се и дайте шанс на тая страхотна вкусотия.

Да Ви е сладко!

Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ ТУК 

Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.