събота, 2 март 2019 г.

КАРТОФЕНА ЯХНИЯ С ПИЛЕ

Сигурна съм,че тази манджичка ви е любима и често си я готвите в къщи ,но написах и качих рецептата по две причини и първата е ,за да има в сайта моя начин на приготвянето и ,а втората е ,че може пък в групата да има някоя девойка ,която не я е готвила никога и сега , като види снимките да и се дояде , да се вдъхнови  и да я сготви .☺
После да хване пък да омеси един домашен хляб  и накрая да си оближе пръстите каква вкусотия е сготвила .
ПРОДУКТИ : 
1 пиле около 1,5 кг.
картофи 1,5кг.
2 зелени чушки
1 домат или 100 мл.доматен сок
1 голяма глава лук
20 зърна черен пипер
1 ч.л.червен пипер
1 с.л.чубрица
2 равни с.л.брашно
2 дафинови листа
сол на вкус
1/2 връзка магданоз
Почистете и сварете  цялото пиле ,а след това го извадете да изстива в чиния ,а в бульона му сложете да се варят лука нарязан на ситно ,а чушките и картофите  на едро . Зелените  чушки дават свежест на яхнията и несравним аромат на лято . След 10-15 минути са готови ,добавете вътре доматите , двата вида пипер ,чубрицата и дафиновия лист и посолете ястието .
Нека поври десетина минути,а вие си размийте брашното с малко вода ,за да стане на кашичка и го сипете в тендерата ,като разбърквате непрекъснато ,докато се уплътни и сгъсти соса ,като на яхния .Нека поври пак още 5 минути и махате от котлона тенджерата .
Добавете пилето ,което сте си обезкостили по ваше желание или  порционирали на части  същевременно,докато се варяха картофите .Аз не го обезкостявам ,защото  после много се раздробява и не ми харесва ,а си разделям на бутчета,крилца,бяло месо и т.н.
Примерно  аз обичам бутчета и крилца ,а Димчо бяло месо и така всеки знае какво яде и ми е лесно да сервирам .  Поръсете вкусната гозба със ситно нарязан магданоз ,вадете топлия хляб от фурната и я почвайте ....☺ Да ви е сладко !
Тва е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
  Гответе с любов,хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи ! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.