четвъртък, 14 март 2019 г.

КРАЛСКИТЕ МИ ПЪРЖОЛИ 💞

Ако преди харесахте "Царските пържоли" , то тия ще ви накарат да мъркате от удоволстие ,защото това са кралските ми пържолииииии   .....!😆😆😆 
Вкарах три нови  вариации на продуктите  в рецептата и вкуса на ястието отиде в облаците ....просто феноменална рецепта и съм убедена,че ще покори и вас  .  Ако искате  може и с пилешки пържоли да си я сготвите ,независимо от филе или бут ,може и с пилешки бутчета ...бе творете на воля ...Това общо взето  е базова рецепта за  сос  за месо .Много,много съм доволна от резултата ....само вижте снимките ...думите са излишни ....ето и необходимите продукти .
ПРОДУКТИ : 

6 пържоли  по избор , моите бяха вратни и бяха само 3 ☺
500 гр.гъби ,задължително "Кралски печурки" ,защото са мнооого по-хубави и с много по-силен аромат от другите и дават уникален вкус на ястието  
250мл. течна готварска сметана 
200 гр. Пушено сирене ,а ма не топено 
70 мл.олио
сол
черен пипер 
магданоз 
2 с.л.пшенично нишесте 
3 кубчета  бульон от Манатарки 
Бульончетата са със страшно концентриран вкус и аромат на Манатарка , без оцветители са,без консерванти ,без лактоза и без добавен глутамат  само с йодирана сол и може да си ги поръчате от  ТУК
Овкусявате пържолите хубаво със сол и черен пипер и ги подреждате в тава , заливате ги с олио и вода да ги покрие хубаво и малко над тях да има ,завивате ги хубаво с фолио, слагате ги във фурната на 160-170  градуса  и ги забравете там за 2 часа . След това развивате и изваждате  пържолите  в чиния ,но внимателно, защото са мозък и да не се разпаднат .
В  купа сипете  200 мл.вода  и стрийте в нея бульоните ,пшениченото нишесте ,разбъркайте да се махнат бучките и добавете в нея нарязаните на едро гъби и разбъркайте .
В соса в тавата изсипвате съдържанието на купата , добавете течната ссметана.. Нея също я има в магазина на групата и направо , който иска да си ги сготви ще оформя ,като комплект  1 кутийка бульон от Манатарки и 1 течна сметана и може да си го поръчате заедно  тук КОМПЛЕКТ ЗА КРАЛСКИ ПЪРЖОЛИ
Разбъркайте всичко хубаво и върнете във фурната на 220 градуса за около 20 минути,  а после пак  разбъркайте хубаво  и сложете пушеното сирене  нарязано на едро .

Аз сложих е това ,унгарско е и го купувам от Лидъла и е страхотно .Не слагайте топено сирене ,защото то няма този уникален аромат и мирис на пушено .Дори да не намерите точно това просто сложете хубаво пушено сирене  .То е полутвърдо  и не се разтопява напълно в ястието и после остават цели парченца и е мнооого вкусно .
 Върнете и пържолите в тавата ,като ги покрийте в соса и пак тавата във фурната за още 10-15 минути до уплътняване на соса и апетитен завършен вид на ястието.
За да е пълно щастието направих и картофено пюре за гарнитура ,домашно естествено . В Мастър шеф го минават и през сито ,за да е съвсем фино и да няма бучки ,а ма аз чак толкова не му се вживявам и хубаво намачкано с пресата ми е достатъчно .
Готовото ястие  го поръсете с магданоз и сервирайте !
Който си го сготви точно по този начин ,който описах и точно с тези продукти , без да заменя му обещавам да достигне истински кулинарен връх , да  се наслади на експлозия от вкус и аромат и да  подари любов , сервирана в чиния на близките си хора . Добър апетит ! ☺
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.