Ако преди харесахте "Царските пържоли" , то тия ще ви накарат да мъркате от удоволстие ,защото това са кралските ми пържолииииии .....!😆😆😆
Вкарах три нови вариации на продуктите в рецептата и вкуса на ястието отиде в облаците ....просто феноменална рецепта и съм убедена,че ще покори и вас . Ако искате може и с пилешки пържоли да си я сготвите ,независимо от филе или бут ,може и с пилешки бутчета ...бе творете на воля ...Това общо взето е базова рецепта за сос за месо .Много,много съм доволна от резултата ....само вижте снимките ...думите са излишни ....ето и необходимите продукти .
ПРОДУКТИ :
6 пържоли по избор , моите бяха вратни и бяха само 3 ☺
500 гр.гъби ,задължително "Кралски печурки" ,защото са мнооого по-хубави и с много по-силен аромат от другите и дават уникален вкус на ястието
250мл. течна готварска сметана
200 гр. Пушено сирене ,а ма не топено
70 мл.олио
сол
черен пипер
магданоз
2 с.л.пшенично нишесте
3 кубчета бульон от Манатарки
Бульончетата са със страшно концентриран вкус и аромат на Манатарка , без оцветители са,без консерванти ,без лактоза и без добавен глутамат само с йодирана сол и може да си ги поръчате от ТУК
Овкусявате пържолите хубаво със сол и черен пипер и ги подреждате в тава , заливате ги с олио и вода да ги покрие хубаво и малко над тях да има ,завивате ги хубаво с фолио, слагате ги във фурната на 160-170 градуса и ги забравете там за 2 часа . След това развивате и изваждате пържолите в чиния ,но внимателно, защото са мозък и да не се разпаднат .
В купа сипете 200 мл.вода и стрийте в нея бульоните ,пшениченото нишесте ,разбъркайте да се махнат бучките и добавете в нея нарязаните на едро гъби и разбъркайте .
В соса в тавата изсипвате съдържанието на купата , добавете течната ссметана.. Нея също я има в магазина на групата и направо , който иска да си ги сготви ще оформя ,като комплект 1 кутийка бульон от Манатарки и 1 течна сметана и може да си го поръчате заедно тук КОМПЛЕКТ ЗА КРАЛСКИ ПЪРЖОЛИ
Разбъркайте всичко хубаво и върнете във фурната на 220 градуса за около 20 минути, а после пак разбъркайте хубаво и сложете пушеното сирене нарязано на едро .
Аз сложих е това ,унгарско е и го купувам от Лидъла и е страхотно .Не слагайте топено сирене ,защото то няма този уникален аромат и мирис на пушено .Дори да не намерите точно това просто сложете хубаво пушено сирене .То е полутвърдо и не се разтопява напълно в ястието и после остават цели парченца и е мнооого вкусно .
Върнете и пържолите в тавата ,като ги покрийте в соса и пак тавата във фурната за още 10-15 минути до уплътняване на соса и апетитен завършен вид на ястието.
За да е пълно щастието направих и картофено пюре за гарнитура ,домашно естествено . В Мастър шеф го минават и през сито ,за да е съвсем фино и да няма бучки ,а ма аз чак толкова не му се вживявам и хубаво намачкано с пресата ми е достатъчно .
Готовото ястие го поръсете с магданоз и сервирайте !
Който си го сготви точно по този начин ,който описах и точно с тези продукти , без да заменя му обещавам да достигне истински кулинарен връх , да се наслади на експлозия от вкус и аромат и да подари любов , сервирана в чиния на близките си хора . Добър апетит ! ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.