ПРОДУКТИ :
3 гъбени бульона от Манатарки , 350 - 400 гр.ориз " Арборио " и 50гр.стафиди може да ги закупите ТУК в магазина на групата.
300 гр.пресни печурки
1глава лук
1 голяма ябълка
50 гр.масло
олио 50мл.
сол и черен пипер млян на вкус
Нарежете си лука на ситно ,ябълката на ситно , а гъбите по на едро .Сложете стафидите в купичка и ги залейте с вода , колкото да ги покрие ...оставете ги настрана .
Сложете 1,5 литра вода на котлона да заври и дръпнете от котлона .
Сложете тенджера да загрява на котлона заедно с маслото и 50 мл.олио , а когато зацвърчи сложете в него нарязания лук .
Без да го пържите ,омекне ли леко сложете нарязаната ябълка , разбъркайте и добавете ориза и гъбите , пак разбъркайте ...нека се запържи ориза леко ...минута ,две и стрийте 3 бульончета от Манатарки , пак разбъркайте и започнете да добавяте от горещата вода ,кояго направихте по 1-2 черпака на няколко пъти ...разбърквате и докрая не спирата да бъркате,когато ориза попие водата доливате пак и така , докато ориза набъбне до готовност и цялата текстура на ястието стане кремообразна .
3 гъбени бульона от Манатарки , 350 - 400 гр.ориз " Арборио " и 50гр.стафиди може да ги закупите ТУК в магазина на групата.
300 гр.пресни печурки
1глава лук
1 голяма ябълка
50 гр.масло
олио 50мл.
сол и черен пипер млян на вкус
Нарежете си лука на ситно ,ябълката на ситно , а гъбите по на едро .Сложете стафидите в купичка и ги залейте с вода , колкото да ги покрие ...оставете ги настрана .
Сложете 1,5 литра вода на котлона да заври и дръпнете от котлона .
Сложете тенджера да загрява на котлона заедно с маслото и 50 мл.олио , а когато зацвърчи сложете в него нарязания лук .
Без да го пържите ,омекне ли леко сложете нарязаната ябълка , разбъркайте и добавете ориза и гъбите , пак разбъркайте ...нека се запържи ориза леко ...минута ,две и стрийте 3 бульончета от Манатарки , пак разбъркайте и започнете да добавяте от горещата вода ,кояго направихте по 1-2 черпака на няколко пъти ...разбърквате и докрая не спирата да бъркате,когато ориза попие водата доливате пак и така , докато ориза набъбне до готовност и цялата текстура на ястието стане кремообразна .
Махнете от котлона и сипете вътре стафидите ,които си накиснахте отцеждайки ги от водата ...разбъркайте всичко още веднъж ,опитайте на вкус колко е осолил бульона и добавете сол и черен пипер на вкус ,оставете 5 минути ястието да си почине от готвенето и да се обединят вкусовете ,а после може да сервирате и да хапвате .
Може да сервирате с настърган Пармезан отгоре или кашкавал по желание . Много , много ,много е вкусно ! ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с ЛЮБОВ , хранете се ВКУСНО и бъдете мнооого ЩАСТЛИВИ ! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.