понеделник, 18 юни 2018 г.

АРОМАТНИ КЪСЧЕТА ОТ СВИНСКО КОНТРАФИЛЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Захладня навън и малко паднаха температурите и позадрямалата ми Муза се върна със страшна сила ! 😆
Това го нареждам в ТОП 3 на нещата ,които някога съм яла или готвила....уникалнооо😆рецептата  е чисто нова  "Ароматни жулиенчета от свинско контрафиле със зеленчуци ", върховно. ..изядох две чинии ...😆
Сосчето е безумно вкусно ,а отдолу има канапе от бял ориз 😆нещо страшнооо 😆
ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ГО  СГОТВИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 😆
Много е лесно и ви гарантирам ,че ще се превърне в любима рецепта на вас и семействата ви ,така че както казва моя любимец шеф Ангелов " ГОТВИМ ! 😆
ПРОДУКТИ :

1 кг. свинско контрафиле
3 големи моркова
3 зелени чушки
300 гр.печурки не от буркан !!!!
700 мл.студена вода
1/3чаша захар
150 мл. тъмен соев сос
3 с.л.оцет
1 равна ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. настърган джинджифил или от пакетче
1/4 ч.л. смлян черен пипер
100 мл.олио

За овалване на месото сол,черен пипер и брашно
Сусам за поръсване

Гарнитура :

малко сол
1 чаша ориз за гарнитура
Първо мислех да го готвя в плик ще видите по снимките , но като почнах да слагам подправките и той протече ,а нямах друг и сложих всичко в тавата. ..така че ,ако вие искате направете го в плик .
Нарязвате месото на жулиенчета, подправете го със сол и черен пипер и го прехвърлете в пликче с брашно. Сложете тиган с олио на котлона и когато загрее мазнината започвате да слагате от месото и пържите на висока степен на градусите, зачервят ли се обръщате от другата страна и вадите в тавичката в която ще печете. Аз ги изпържих на три пъти .
При изпърженото месо слагате нарязаните на едро чушки, морков и гъби .
Добавяте подправките : 600 мл.студена вода , 1/3чаша захар , 150 мл. тъмен соев сос , 3 с.л.оцет ,1 равна ч.л. чесън на прах  , 1/2 ч.л. настърган джинджифил или от пакетче , 1/4 ч.л. смлян черен пипер и останалата мазнина от пърженето и нея я сложете . Разбъркайте всичко хубаво  и сложете във фурната на 180-190 градуса за около час ...Наблюдавайте го , когато соса тръгне да се сгъстява е готово.


Сервирайте върху сварен и почти неовкусен , само много малко сол бял ориз,защото после  соса ще го овкуси ,а отгоре поръсете със сусам и нарязан на дребно магданоз.
Ориза го измивам 3-4 пъти , докато водата се избистри и се отмие нишестето и го слагам в тенджерка с малко сол и 3 чаши вода да ври ,а когато остане един пръст вода го махам от котлона и  похлупвам тенджерката с капак за 30 минути. През това време той поема останалата вода и остава рохък и неслепен .
 Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.