вторник, 9 юли 2019 г.

СЕЛСКА МЕСЕНИЦА

Страшно  вкусна и много лесна рецепта ,която на секундата ще вкарате в графа"любими" .
Аромата ,който ще излиза от фурната ви,докато се пече ,ще завладее цялата ви къща и ще ви подлуди, а когато я разчупите ,ще попаднете в едно страхотно пухче,изградено от пластове ,делящо се на конци и пълно със сирене ....нещо страшно е .
Ако искате,които имате предубеждения към свинската мас , заменете я с масло..мисля , че пак ще стане хубаво и ароматно ,но няма да има тази уникална пръхкавост на тестото и хрупкавост на  коричката,които дава само свинскага мас и лично аз не бих я заменила за масло точно в тази рецепта,но решението си е ваше .

ПРОДУКТИ:

1кг.брашно
2п.суха или1/2 кубче жива мая
1 с.л.захар
1 о.л.сол
1  с.л.оцет
200гр.сирене
200 гр.свинска мас
400 мл .хладка вода
1 яйце
Естествено,че за оптимален резултат и максимална пухкавост трябва да работите с перфектното брашно за месене  и то е познатото ви италианско брашно ТИП 00 за пица ,а него може да си го поръчате тук и дори в момента е на супер промоционална цена👉КЛИКНЕТЕ ТУК
Пресейте брашното. Разтворете маята в хладката  вода заедно със захарта и 4-5 лъжици от брашното да стане на кашичка.
След като маята шупне добавете  солта , оцета и яйцето,разбъркайте и започнете да добавяте месейки на части брашното .Ще ви отиде почти целия килограм ,а целта е меко и нелепнещо тесто .
Когато това стане , покрийте тестото с кърпа и го оставете да втаса около час.
Намажете си кухненския плот или масата с мазнина,за да не лепне и  готовото тесто раздърпайте, да се получи един голям лист върху намазнената повърхност. Намажете го обилно с  разтопена мас и начупете отгоре сиренето . Сгънете листа като плик и го оставете така 20 минути да се отпусне.
След като омекне тестото пак го разплескайте леко с ръце и  отново намажете с останалата мас , пак сгънете на по-малък плик ,който прехвърлете в намазана тава с мас ,но като прехвърляте го захлюпете наобратно  и оставете отново така в тавата  20 минути и след това  го  разплескайте  с ръце да покрие дъното на тавата .
Оставете така отново за 20 минутки да втаса и  да се понадигне ,както е в тавата и вкарайте в загрята на 180-190 градуса фурна .

Печете 45-50 минути и е готово ....правете айрана.....уникално вкусно е ! 
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти , първи да виждате новите рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов,хранете се вкусно и бъдете много,мнооого щастливи ! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.