четвъртък, 14 февруари 2019 г.

ЛОЗОВИ САРМИЧКИ

Обожавам ги просто,но представете си колко не ми се свиват щом за близо двете години ,откакно е блога не съм качила рецепта за тях .
Е да,а ма вече толкова ни се хапваха ,че не се издържа и ги сготвих.....божествени са ,а ето и моята рецепта за тях .
Продукти :

1/2кг.кайма
1чаша ориз
100 мл.смлени домати
1 глава лук
1 морков
1равна ч.л.червен пипер
1ч.л.чубрица
70мл.олио
сол и черен пипер на вкус
1буркан лозови листа
Почистете и нарежете лука на ситно ,а моркова настържете на едро ренде . Измийте ориза и сложете тиган с олиото да загрява на котлона
 Когата загрее мазнината , сложете нарязания лук вътре и омекне ли прибавете моркова  и каймата .Раздробете я бъркайки ,нека леко се запържи и добавете ориза .Разбъркайте хубаво пак ,добавете доматите ,солта,черния червения пипер и чубрицата .Сипете 1 и 1/2 чаши вода ,разбъркайте и дръжте на котлона,докато попие водата ,а след това махнете от котлона и оставете сместта да изстине .
Сега предстои "най-сладкото" ☺....търпеливо да ги навиете .От тази смес излизат около 70-80 бройки ,колкото хапки .Когато ги завиете , захлюпвате ги с една чиния отгоре ,за да ги натиска да не се надуват ,наливате вода да ги покрие ,похлупвате тенджерата с капака и ги слатате на котлона , включен на средна степен . Когато заври засечете  да врят 1 час и са  готови Задължително сервирайте  с кисело мляко .Да ви е сладко ! ☺
Тва е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
     Гответе с любов,хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи ! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.