неделя, 14 януари 2018 г.

Печено пиле в гювеч със зеленчуци

Това  е страхотна вкусотия !!! 💖
Тази прелест се роди с помоща на Мариана Плачкова ...и трябваше да е "Цяло пиле лютика " , но тъй като аз къде и спазих указанията,къде не ☺,сложих още неща,други пък не сложих ☺трябваше да се прави в тенджера на котлона, аз го сложих в гювеча ☺и сега в типично нейния стил като и пратих снимките и и обяснявам какво съм сложила ,веднага отсече ,че това било "Недоклатен гювеч " !  😅😆☺
Определено не е гювеч обаче ,защото аз се сещам минимум  поне още 4-5 неща , които задължително слагам в гювеча -грах, зелен фасул,патладжан , бамя и т.н . и затова реших  рецептата да  я нарека "Печено пиле в гювеч със зеленчуци " , но каквото и да е стана безумно  вкусно, ухае просто неустоимо , външния му вид е зашеметяващ,   а и стана за нула време -точно около два часа отне цялото готвене , така че не се колебайте и си сгответе скоро тази страхотно вкусна гозба .

Продукти :

1 голямо хубаво пиле ,аз ползвам "Пиле Дък"
10 зелени чушки "Сиврия"
400 мл. консерва домати на кубчета
1 голяма глава лук
1  глава чесън
2  моркова
5-6 картофа
1 1/2 с.л. чубрица
20 зърна черен пипер
1 ч.л.червен пипер
30 мл.олио
2 дафинови листа
сол на вкус
400 мл.вода
магданоз
Подгответе си всички зеленчуци.  Сложете в гювеча чушките нарязани на 2 или на 4 зависи колко са големи,  доматите , нарязаните лук и чесън ,на едро нарязаните картофи и моркови , добавете и всичките описани подправки  и водата и разбъркайте всичко хубаво.
Сложете цялото почистено пиле и го нагласете да опре дъното, а зеленчуците да му се разпределят покрай него , а с лъжица полейте отгоре часта от пилето  която стърчи ,за да се овкуси и тя .
Сложете капака и нека се пече 1/2 час на 220 градуса, а после намалеге на 180 и печете още час ,след това махнете капака и набодете с вилица, за да прецените как е месото ,ако е омекнало печете още 15 минути без капак до апетитна златисто-кафява коричка на пилето и е готово .
Извадете го от фурната, поръсете със ситно нарязан магданоз , сложете му капака и го оставете половин час да си почине от готвенето 
, а след това се насладете на това вкусно ястие приготвено с много любов от мен и Мариана Плачкова за вас и естествено бъдете мноооого щастливи ! 💖
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.