Толкова са вкусни и изкусителни ,че човек и от желязо да е не може да им устои , а най-хубавото знам , което ще ви е любимата част от рецептата , че въпреки, че външния им вид ви подвежда, че са пържени, всъщност не са ,а се прявят на фурна със специална елементарна технология , която сега ще ви разкажа и за нула време ще имате готова цяла купчина от тях ,без дори да сте изцапали нищо ,освен една купа ....направооо рецепта " Трепач " ! ☺
Аз имах пакет с 10 крилца в камерата затова ви давам доза за 10 ,а вие си пресмятайте колко ще стотвите .
Продукти за 10 крилца :
3 с.л. брашно
1 ч.л. сол
1/3 ч.л.черен пипер
1 равна ч.л.червен пипер
1 пакетче бакпулвер
Почиствате и разполовявате крилцата , а перката я изхвърляте .
Измитите крилца подредете върху кухненска хартия и ги подсушете перфектно.
В купа смесете всички сухи съставки .
Взимате тава ,която сте определили да печете и отвътре я облечете с алуминиево фолио ,така после няма да миете тава☺да живее мързела измислил хиляди гениални неща ☺.Трябва ви някаква решетка, аз използвах тази от парти грила и я закрепих върху тавата ,но може да използвате всякаква , просто крилцата трябва да се наредят върху нея ,а каквото капе при печенето до изтича надолу .
Слагате подсушените крилца в купата със сухите съставки и ги овалвате много хубаво отвсякъде, а после едно по-едно ги подредете върху решетката .
Печете на 220 градуса загрята фурна 25 минути, след това изваждате и обръщате крилцата от другата страна и печете още 10 минути. Това е всичко .
Ако искате ги сервирайте със сос по избор ,ако искате с любима гарнитура , избора е ваш. Крилцата са уникални !
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете щастливи ! 💖
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.