вторник, 23 януари 2018 г.

Орехова шоколадова торта❤

Няма човек,който да може да и устои!!!
Това е изкушение с висока класа,перфектни вкус,неустоима визия
,абсолютно лесно и бързо приготвяне и просто за разкош не е нужно да стои много в хладилника , час-два  и е готова за консумация.
Това е рецепта с която с лекота ще се справи и новак в кулинарията, а крайният резултат ще е брилянтна шоколадово-орехова торта на която всеки би дал висока оценка по всички показатели .
 Въобще няма да  споменавам заклетите шокохолиците,които ще примрат от кеф,когато вкусят от нея,затова трябва ли ви бърза и лесна,но вкусна и ефектна торта...това е вашата рецепта !

Продукти за блатовете :

10 бр. белтъци
 200 гр. захар
 220 гр.смлени орехи
  50 гр.брашно

За крем - ганаша:

400 гр.течна сметана
80 гр. захар
400 гр.шоколадов кувертюр или натурален шоколад

За глазурата :
200 гр.натурален шоколад
200 ml.течна сметана

Украса от орехови ядки и по ваше желание
Белтъците се разбиват, но не чак толкова, че да станат на сняг, защото в противен случай стават много трошливи. Прибавя се постепенно захарта, като разбиването продължава. Прибавят се и орехите и се разбърква съвсем малко, колкото да се обърка всичко. Сипва се и брашното и се обърква, но не с миксер, а съвсем леко.
От тази смес се правят 4 платки , като трябва да са еднакво големи,аз установих,че сместта се разделя по равно като за всеки блат сложих по 7 с.л. Платките се изпичат в предварително добре загрята фурна на 200  градуса, някъде по 10 минути на блат отиват , а тавичката да е застлана с хартия за печене ,моята е с диаметър 26см. Оставете ги да изстинат хубаво , а вие се заемете с крема .
Пригответе  крема като сложите течната сметана да заври  заедно със захарта,  дърпате от котлона , сипвате шоколада ,бъркате да се разтопи хубаво и когато това стане сложете  в хладилника за половин час да изстине  хубаво  , а след това извадете и с миксера  разбъркайте  3-4 минути  докато  се сгъсти  и стане това,което  виждате  на снимката .
Следва да сглобите тортата .
Платките се слепват една по една с готовия вече крем. Отгоре, вече сглобената торта също се намазва с крема, заглажда се добре и се оставя в хладилника за 2 часа да се постегне.
Пригответе  глазурата като сложете течната сметана да заври ,дърпате я от котлона и сипвате шоколада ,бъркате да се разтопи хубаво , нека изстине и намажете  отвсякъде тортата .
Украсете по желание.! 💖
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете щастливи  ! 💖



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.