сряда, 10 януари 2018 г.

Аламинут за злояди ☺

Искам много горещо и мноооого силно до ви похваля вкусовите качества на  ястието ,което сега ще ви презентирам.  За да седнете да вечеряте и ей тази прелестна тавичка пълна с вкусни неща да е главната героиня на масата ви ,  ви трябват точно максимум 20 минути! ☺
Това не е гювече , а по-скоро мноооого силен "Ъпдейт"( подобрена версия) ☺на традициония и познат на всички ни Миш-маш !
Добавих някой продукти,като например кайма, на други традиционно присъстващи в Миш-маша ,като яйцата им смених вида и за разкош накрая всичко го скрих под хрупкава кашкавалена коричка !
Получи се нещо неземно вкусно и само когато го опитате ще разберете за какво говоря . Всички знаете  , въпреки че готвя много , Димчо хич не си пада по яденето , но днес това 'злоядо същество " 😂😂😂 ми събра очите,къде побра всичко, като  изяде половин хляб и две пълни чинии...това ако не е показателно , колко е  вкусно , не знам кое друго би било и именно поради тази причина реших да нарека ястието " Аламинут за злояди " ! 😅😅😅
Продукти :

10  печени и обелени червени чушки
1 голяма глава лук
500 гр.кайма
1 консерва -  400 гр. обелени домати на кубчета
10 яйца
1/3 ч.л.млян черен пипер
1 равна ч.л.сол
300 гр.сирене
200 гр.кашкавал
магданоз
3-4 с.л.олио
Нарежете лука за готвене ,а чушките на дребно.
Сложете тиган на котлона с олиото да загрява ,а после добавете нарязания лук . Когато поомекне добавете каймата и бъркайки я раздробете и запържете леко . Прибавете нарязаните чушки и консервата домати , разбъркайте всичко добре ,нека поври 5 пет минути  и изсипете цялото съдържание на тигана в тавичка.Поръсете  с нарязан на ситно магданоз .
Без да миете тигана го върнете на котлона, капнете му 2-3капки олио и сипете вътре разбитите 7 яйца ,обърквате леко , колкото да не са течни ,не ги пържете много и ги изсипвате в тавичка при другите неща . Натрошеното сирене сложете и него в тавата и разбъркайте всичко много хубаво . Опитайте как е на сол ,след като сте сложили сиренето и добавете по ваша преценка ,а също сложете и черния пипер.
Отгоре поръсете цялата тава с настъргания на едро ренде кашкавал, направене дупки тук-там и в тях чукнете по някое яйце . 
Поръсете отгоре с магданоз и запечете на 200 градуса за 10 минути докато ястието добие апетитен златисто-кафяв цвят и се обединят съставките и е готово за хапване.
Открит е лек за злояди ! 😅😅😅
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.