Остана от Великденския козунак и взе да съхне вече.
Питах Гутъла какво ще каже по въпроса и се оказа, че се въртят точно две рецепти по въпроса....едната за Крем карамел с козунак, другата за Козуначена торта.
Нито едната не ми се дояде, което значи че не е моето...☺
По-късно обаче получих сигнали от космоса😆😆😆 и понеже много обичам Крем карамел реших, че ако направя някой промени Кремкарамелената мога да я ундордисам и да стане много вкусна, защото в нея ме дразни точно цялостното напояване на козунака и ето какво се роди
и е така ми е мноооого вкусно и сега ще напиша рецептата, за да може да опитате и вие!
ПРОДУКТИ:
500-600гр. сух Козунак
7 яйца
1л.мляко
2 чаши захар + 100гр.за карамела
2 ванилии
150-200 гр.Шоколадови капки
Пудра захар
В тава застлана с хартия за печене начупете козунака на едри залци.Вкарайте във фурната да се запече отгоре само, като препечена филийка за 5 минути.
Разтопете в тиган на котлона захарта за карамела и го излейте по цялото дъно в тавичката в която сте решили да приготвите десерта .
В купа си разбийте яйцата със захарта и ванилията, добавете и млякото.
Прехвърлете в тавичката с карамела запечените залци козунак, върху тях разпръснете богато от Шоколадовите капки.
Залейте отгоре с яйчената смес и леко натиснете да се потопят тези от парченцата които изкачат на повърхноста.
Сложете тавичката в друга тава и сипете в нея студена вода до половината .
Печете на 150 градуса около 40 минути, а след това оставете десерта да се охлади хубаво в хладилника поне за два часа.
Като изстине, поръсете отгоре с пудра захар и е готов за хапване....мисля че ще ви хареса.
Комбинацията на продуктите е убийствено вкусна и ще попаднете в една неустоимо вкусна Карамелено-Шоколадова-Козуначена приказка....!☺
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група, където първи ще виждате новите рецепти може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК !
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖
Питах Гутъла какво ще каже по въпроса и се оказа, че се въртят точно две рецепти по въпроса....едната за Крем карамел с козунак, другата за Козуначена торта.
Нито едната не ми се дояде, което значи че не е моето...☺
По-късно обаче получих сигнали от космоса😆😆😆 и понеже много обичам Крем карамел реших, че ако направя някой промени Кремкарамелената мога да я ундордисам и да стане много вкусна, защото в нея ме дразни точно цялостното напояване на козунака и ето какво се роди
и е така ми е мноооого вкусно и сега ще напиша рецептата, за да може да опитате и вие!
ПРОДУКТИ:
500-600гр. сух Козунак
7 яйца
1л.мляко
2 чаши захар + 100гр.за карамела
2 ванилии
150-200 гр.Шоколадови капки
Пудра захар
В тава застлана с хартия за печене начупете козунака на едри залци.Вкарайте във фурната да се запече отгоре само, като препечена филийка за 5 минути.
Разтопете в тиган на котлона захарта за карамела и го излейте по цялото дъно в тавичката в която сте решили да приготвите десерта .
В купа си разбийте яйцата със захарта и ванилията, добавете и млякото.
Прехвърлете в тавичката с карамела запечените залци козунак, върху тях разпръснете богато от Шоколадовите капки.
Залейте отгоре с яйчената смес и леко натиснете да се потопят тези от парченцата които изкачат на повърхноста.
Сложете тавичката в друга тава и сипете в нея студена вода до половината .
Печете на 150 градуса около 40 минути, а след това оставете десерта да се охлади хубаво в хладилника поне за два часа.
Като изстине, поръсете отгоре с пудра захар и е готов за хапване....мисля че ще ви хареса.
Комбинацията на продуктите е убийствено вкусна и ще попаднете в една неустоимо вкусна Карамелено-Шоколадова-Козуначена приказка....!☺
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група, където първи ще виждате новите рецепти може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК !
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.