неделя, 16 юни 2019 г.

ПИЛЕ "ЕКЗОТИК" 💞

То вкусноооо,то ароматно  ,то се приготвя за 30-40 минути .....то е рецепта МЕЧТА !!!
Ще ви дам дозата за това,което виждате по снимките,около  2-3  хубави български порции .които бяха изядени за норматив и искахме още .
Съставките са странни,но повярвайте ми вкуса е уникален и с  перфектно балансирани пропорции солено,сладко,кисело , една идея пикантно и всичко това завършено с остатъчния цитрусов аромат и дъх на портокал ....мастър-шефско произведение  бе...!!!☺
ПРОДУКТИ :

500 гр.пилешко  бон филе
1 портокал
1 кен кока кола 330мл.
4-5 с.л.кегчуп (моя беше леко пикантен,но може и обикновен да ползвате)
сол и черен пипер на вкус
2чаши ориз " Басмати"
Измитите филенца нарежете на жулиени .Подправете ги със сол и черен пипер на вкус ,объркайте ги хубаво  и ги сложете в тиган.Сипете там кетчупа ,кока колата , изцедете сока от портокала ,но внимавайте да не падат семки вътре .Разбъркайте  всичко хубаво и сложете на котлона ,а когато заври го намалете на средна степен да къкри ,докато изври водата ,а сосът потъмнее ,сгъсти се и се уплътни .Всичко това става за около 25-30минути .
На 20 тата минута опитайте как е на вкус и ако е необходимо добавете още малко сол и черен пипер по ваш вкус .
Докато ястието се готви си сварете ориза .Ползвах "Басмати",защото той има супер  вкусен , остатъчен дъх на царевица ,който после супер много се върза с екзотичния вкус на самото ястие.С обикновен ориз няма да стигнете до оптималния вкус,който ми беше в главата и преследвах ,докато готвя ,а знаете ,че за мен най-важното във всяко ястие е именно той ...вкуса !
Решението какъв ориз да направите за гарнитура си е ваше ,но ако искате оригинала и оптимален резултат ,не се стискайте,а купете "Басмати" .
Аз сипвам 2 чаши от него в касерола ,него не  го мия,добавям 4 чаши вода и слагам да ври на котлона 4-5минути ...махам го от котлона  и го  похлупвам с капак за 30 минути да се запари хубаво .Не го бъркам и не го овкусявам с абсолютно нищо ....после самия сос ,който е от ястито си го овкусява перфектно .Ориза остава рохък и всяко зърно е отделно .
Сервирах с нарязани пера от пресен лук за още свежест ,аромат и красота Сгответе си го и да ви е сладко !☺
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.