събота, 25 август 2018 г.

МЕРАКЛИЙСКИ БЮРЕК

За някой баници просто още  като ги видиш и отвътре  ти идва да кажеш УОУ!!!😆
Ето този бюрек е от тях ,а ма толкова, толкова е вкусен ,че абсолютно си заслужава жертвата да станете утре малко ро-раничко в неделния ден и да го приготвите за закуска на любимите си хора ,а те ще останат много доволни и щастливи гаранция и ней-вероятно ще ви обикнат още повече  !  💞 


д
Продукти :

1 пакет фино точени кори "Фамилия "
 5 яйца
250 гр. сирене
1/2 ч.л.сода
2 с.л.кисело мляко
125 гр.масло
400  мл.прясно мляко
В купа разбърквате киселото мляко и слагате содата да шупне в него . Добавяте 1 яйце и натрошеното сирене и разбърквате всичко хубаво.
Разтопете маслото и намажете с малко дъното на тавата в която ще печете .
 Слагате 3 кори в тавичката , като след всяка поръсвате от маслото, а след третата кора слагате от плънката със сиренето. Подреждате в тоя ред докато ви свършат корите ,като най-отгоре завършвате с кора .
Включете фурната да загрява на 200 градуса.
Вземете остър нож и нарежете баницата на квадрати.Залейте я отгоре с прясното мляко разбито с 4 яйца

Разклатете тавата да се намокрят от всякъде корите изчакайте 5 минути да поемат течноста и сложете да се пече в загрятата  на  200 градуса  фурна 35 -40 минути до апетитен златисто-кафяв вид!  
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖 
   





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.