неделя, 7 януари 2018 г.

Пиле "Дюк"печено върху сол

 'Печено пиле върху сол " съм ви я качвала и преди ,но целта на публикацията  сега е не само това ,а искам да ви споделя или по точно много да ви похваля едни определени пилета с които единствено готвя  от 7-8 месеца насам и ако не сте ги кували до сега ,защото са малко по-скъпи да го направите и след това вече никога няма да искате да готвите с друго пиле ,защото това е страхотно вкусно . Най-добрия вариант е да се храним с домашни пилета естествено, но при положение, че повечето нямаме тази възможност, това пиле е перфектно решение .
 Става въпрос за " Пиле Дюк" , месото му е уникално вкусно, крехко и сочно,хранят ги само с царевица, няма вода,няма консерванти .

Цената му идва около 15-20 % по-скъпо от на обикновените пилета .
а фирмата производител е френска ,така че поне веднъж прежалете парите и го пробвайте и след това преценете сами разликите и ужасно многото плюсове .

Това сигурно е една от най-лесните рецепти,които знам и същевременно  здравословна и икономична а, за нея са необходими единствено едно пиле и  500 гр.морска или обикновенна сол.
Тайната за отличния вкус се крие в свойството на солта да разпределя топлината равномерно върху цялото пиле. По този начин се получава вкусно и  сочно печено пиле с апетитна хрупкава кожичка.
Покривате тава с хартия за печене, за да избегнете трудното почистване след това. Изсипвате солта и разнасяте, така че да се получи дебел пласт на дъното на тавата. Разрязвате пилето през средата на гърдите и го посолявате само отгоре,много леко,то отдолу ще си дърпа от солта,която е в тавата и ще се овкуси равномерно при печенето .Овкусявате с вашите любими подправки за пилешко месо,аз му слагам само шарена сол.Поставяте го върху солта по посочения начин на снимките.
Не се използва никаква мазнина и за това рецептата е много подходяща за диети, които позволяват месо. Не се покрива с алуминиево фолио. Поставяте таватав предварително загрята фурна на 200 градуса и печете 1час  и 15-20 минути.Месото се изпича равномерно и не загаря. След като пилето е изпечено, внимателно го отделяте от солта и поставяте в друг съд. Хартията със солта се изхвърля.
Моята тайна за перфектен вкус и аромат е че 5 минути преди да е готово изваждам тавата и намазвам цялото пиле с парченце масло и връщам за още 5-10 минути във фурната, но това не е част от оргиналната рецепта и го направете или не по ваше желание и преценка !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.