Става въпрос за " Пиле Дюк" , месото му е уникално вкусно, крехко и сочно,хранят ги само с царевица, няма вода,няма консерванти .
а фирмата производител е френска ,така че поне веднъж прежалете парите и го пробвайте и след това преценете сами разликите и ужасно многото плюсове .
Това сигурно е една от най-лесните рецепти,които знам и същевременно здравословна и икономична а, за нея са необходими единствено едно пиле и 500 гр.морска или обикновенна сол.
Тайната за отличния вкус се крие в свойството на солта да разпределя топлината равномерно върху цялото пиле. По този начин се получава вкусно и сочно печено пиле с апетитна хрупкава кожичка.
Покривате тава с хартия за печене, за да избегнете трудното почистване след това. Изсипвате солта и разнасяте, така че да се получи дебел пласт на дъното на тавата. Разрязвате пилето през средата на гърдите и го посолявате само отгоре,много леко,то отдолу ще си дърпа от солта,която е в тавата и ще се овкуси равномерно при печенето .Овкусявате с вашите любими подправки за пилешко месо,аз му слагам само шарена сол.Поставяте го върху солта по посочения начин на снимките.
Моята тайна за перфектен вкус и аромат е че 5 минути преди да е готово изваждам тавата и намазвам цялото пиле с парченце масло и връщам за още 5-10 минути във фурната, но това не е част от оргиналната рецепта и го направете или не по ваше желание и преценка !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.