понеделник, 29 януари 2018 г.

Рошави Курабийки

Отдавна не бях ровила стария,прокъсан тефтер на бабчето и днес изкопах от там две чудни рецепти едната е за тези "Рошави курабийки", а другата за "Масленки",които ще тестваме и тях тези дни .
Рецептата е изключително лесна,бърза и приятна за изпълнение,от момента в който ми хрумна  да ги направя до момента в който преглъщайки слюнка ги чаках да изстинат минаха не повече от 50 минути.
Единственото, което внесох от себе си в рецептата е че понеже са "рошави" пишеше " гребваш с лъжица и с друга лъжица избутваш и редиш в тава на разстояние една от друга " , но на мен ми дойде идеята и наредих хартийки за кексчета и в тях направих описаната процедура с лъжиците и така нищо ,че са рошави ,станаха много красиви , а вие как ще си ги приготвите избора е ваш,но са много, мноооого  вкуснаи !

Продукти :

4 яйца
щипка сол
1 амонячна сода
1 чаша захар  ( пластмасова за еднократна употреба от 200мл.)
2 ванилии
120 мл.олио
1 чаша кисело мляко  ( пластмасова чаша за еднократна употреба от 200мл.)
брашно 550-600 гр.
настъргана кора от лимон

захар за поръсване

Слагате в купа яйцата, солта,олиото, ванилията,захарта и киселото мляко в което предварително сте загасили содата и настърганата кора от лимона, разбъркайте всичко добре и започвате да добавяте по малко от брашното до консистенция гъсто картофено пюре .
После редите в тава застлана с хартия за печене , помагайки си с две лъжици, директно върху хартията или в хартийки за кексчета,
поръсвате обилно със захар отгоре 
и слагате да се пекат в загрята на 200 градуса фурна до апетитен златисто-кафяв вид, някъде около 25 минути, но се ръководете да ви харесат на вид !
Уникално вкусни и супер лесни са тези курабийки , пълни с мили спомени, домашен уют и любов!  💖
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.