петък, 5 януари 2018 г.

Чуден хляб


Тази красота се прави точно от 4 съставки - брашно,мая,вода и сол....безумната  сила на простите неща .
Четири продукти съчетани правилно количествено и вкусово и резултата е налице,един страхотно вкусен и много лесен за приготвяне хляб с  апетитна хрупкава коричка .
Аромата който обхваща цялата къща докато се пече е неустоим за човешките възможности ....камо ли пък , че като го извадите от фурната трябва и да го изчакате да по изстине, преди да го чупите или режете , за да не се сглети .
Продукти :
800 гр.брашно
с.л.сол
600 ml.вода
2  пакетчета суха мая
Разтворете маята във водата, която преди това леко сте загряли,за да е хладка до леко топла.
Пресейте брашното и солта и ги добавете към маята .Замесети леко лепкаво тесто, ако мноооого лепне добавете още малко брашно. 

Покривате омесеното тесто с кърпа и го оставете да втасва около час и половина до два .
След това го изсипвате върху обилно набрашнена повърхност и оформете във формата на хляб и го прехвърлете в тавата за хляб покрита с хартия за печене . Покрийте с кърпа и го оставети да втаса още веднъж за 30 минути.
Печете на 180-190 градуса около 45 минути до апетитна златисто-кафява коричка . 
Рецептата на този хляб е вариация на рецептата за "Хляб без месене,опечен в йенски съд", но както виждате само продуктите са същите,защото този го омесихме и изпекохме в тавичка ,а резултата, който се получава е това,което виждате на снимките и е  страхотно вкусен , така че горещо ви препоръчвам да опитате и  този вариант . 
От сърце ви пожелавам прекрасен и спокоен ден в който да ви остане време да сготвите нещо с любов , а после щастливи да си го хапнете!  💖
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.