четвъртък, 4 януари 2018 г.

Телешко варено

След толкова празнични дни , изпълнени с толкова много вкусна храна днес имам нужда от разтоварване с  хубава супа .

  Избрах това да бъде любимото ни "Телешко варено" . За да стане перфектно вкусно има някой тънкости,които задължително трябва да се спазят и основната е избора на месо . Да естествено, че може с всякакво телешко да го направите, но ефектът съвсем няма да е един и същ основно върху бульона на вареното , а хубавия,наситено концентриран бульон е и основна част от ястието .Обикновено взимам телешки джолан,защото месото покрай кокала е най-крехко ,но този път го направих с телешки опашки ......хора аз по вкусно месо смея да твърдя за себе си ,че не съм хапвала . Толкова крехко,сочно ,без грам мазнотия , абсолютно чисто месо...вкусноооо. .просто разкош. 
Падне ли ви случай задължително се възползвайте и го опитайте . На Нова година го приготвих печено и там резултата беше фантастичен ,тези дни ще ви кача рецептата и за печеното,а сега да се върнем на вареното. 
Лесно е да се сготви това ястие ,просто изберете хубаво и подходящо месо ,за да получите магически ,вълшебния бульон ,който е запазена марка на доброто 'Телешко варено" !
Продукти :

1 кг.телешки джолан
1 голяма глава лук
2 големи моркова
5-6 картофа
2 зърна бахар
20 зърна черен пипер
целина (аз имам нарязана и замразена винаги в камерата, сложете повечко)
1 дафинов лист
олио,ако е необходимо по ваша преценка
сол на вкус 
Измийте и нарежете месото на порции и го  сложете в тенджера, ако имате под налягане ползвайте нея ,ако ли не обикновена.  При месото сложете нарязания на едро лук,дафиновия лист,бахара,целината и зърната черен пипер.  Сложете да се вари месота да пълна готовност, като следете и ако е необходимо доливайте вода .Когато набодете с вилица месото и прецените ,че е омекнало и почти сварено , добавете нарязаните на едро моркови и картофи . 
Преценете при варенето месото колко мазнина е пуснало ,как ви се вижда бульона и ако е необходимо сипете малко олио и добавете сол на вкус.  Нека ястието поври още 15 минути и е готово . 
Сервирайте горещо ,нека наблизо има парче лимон,защото прясно изцедения лимонов сок го прави божествено, подправете с млян черен пипер и си го хапнете с удоволствие с любимите хора . И естествено да не забравите да го сготвите с любов и да бъдете мноооого щастливи  ! 💖
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК 
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.